26 mei t/m 8 juni 2014

Concertgids

Les Nuits woeden in alle hevigheid, maar daarnaast is er nog van alles aan de gang in andere concertzalen. Wij pikten er enkele leuke concerten voor u uit. 

26 mei t/m 8 juni 2014WOODEN SHJIPS
Waar: Magasin 4, Brussel
Wanneer: donderdag 5 juni 2014 – 19.30 u
Wat: Voor ruimtevaardigers op de tonen van psychedelische rock
Waarom: Je ogen heb je eigenlijk niet eens nodig. Gewoon het geluid in combinatie met het gevoel is al voldoende. Want Wooden Shjips doen je zweven, voeren je mee op hun golven van gitaren. En als je je ogen dan toch opendoet, kan je verdrinken in de overdaad aan video-effecten die op je afkomen.
Voorprogramma : SPECTRUM
Kost: € 18/15

BAD RELIGION
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: zaterdag 31 mei 2014 – 20.00 u
Wat: epigonen van de punk komen bewijzen dat er nog leven in zit
Waarom: Omdat ze godverdomme ooit samen met Black Flag en Dead Kennedys honderden heilige huisjes hebben bestookt. En dat deden ze dan nog met muziek, die zo aan je ribben bleef kleven. Op Pukkelpop waren ze een paar jaar terug al goed in vorm. En dat zou er enkel nog op verbeterd zijn.
Voorprogramma : BROADWAY KILLERS
Kost: € 15/12

AMEN DUNES
Waar: TRIX, Borgerhout
Wanneer: donderdag 29 mei 2014 – 20.00 u
Wat: lo-fi kamerpop met een psychedelisch kantje
Waarom: Amen Dunes geeft met zijn zweverige en bezwerende songs nieuwe dimensies aan het genre singer-songwriter. Hij bracht met ‘Love’ zijn beste plaat tot heden uit en staat als zanger, songschrijver en muzikant op een hoogtepunt in zijn carrière.
Voorprogramma : ECHO BEATTY
Kost: € 13/10

MICAH P. HINSON
Waar: Nijdrop, Opwijk, De Roma, Borgerhout
Wanneer: vrijdag 30 (Roma) zaterdag 31 (Nijdrop)mei 2014 – 20.00 u
Wat: Een oud klinkend Americanalijf met een frisse, jonge inborst
Waarom: Hij haalt de mosterd bij de oude countrymeesters, maar geeft ze zijn eigen draai. Micah P. Hinson blijft ook op zijn zevende plaat ‘Micah P. Hinson And The Nothing’ kraken en piepen, maar blijft die muziek ook voortdurend naar zijn hand zetten. Vergelijk het met Lambchop, maar dan iets vuiger. Of ga gewoon zelf zien.
Voorprogramma : Marco Z (Nijdrop) / And They Spoke In Anthems (Roma)
Kost: € 12 (Nijdrop) / 14/12 (Roma)

MOTORPSYCHO
Waar: VK*Concerts, Brussel
Wanneer: donderdag 29 mei 2014 – 20.00 u
Wat: vanhet spannendste wat er momenteel in rock aan de hand is
Waarom: Voor niks zijn ze bang, de Noren van Motorpsycho: metal, rock, pop, experiment, psychedelica. Alles hebben ze al gedaan en geprobeerd. En altijd kwamen ze ermee weg. Hun concerten zijn een feest van nieuwe nummers, vreemde covers en rare bochten. Een zekherhed.
Kost: € 22/19

De mannen van Magasin 4 blijven de kaartjes maar uitdelen. En daar zijn wij (en sommigen onder jullie ongetwijfeld ook) erg blij om. Wil je dus een duootje voor Gnod, Teeth Of The Sea, Anthropophh en Lay Llamas op 7 juni of voor Mugstar, Yodok III en Tysmfyh op 8 juni, stuur dan een mail met de band van je voorkeur naar win@damusic.be en wie weet...

Tim Thiessen, Patrick Van Gestel

25 mei 2014