26 januari t/m 8 februari 2015

Concertgids

Er broeit weer wat in de Belgische concertzalen. En wij zijn daarbij graag uw gids. Dus grasduinden wij door het aanbod en kwamen wij uit bij de volgende selectie.

Wie: MICHAEL ROSE & ETANA

Waar/Wanneer: Petrol, Antwerpen – 29 januari 2015

Wat: Meer dan dertig jaar rootsreggae in al zijn facetten, samengebald in één concert.

Waarom: Michael Rose was jarenlang de frontman van Black Uhuru, dat de reggaescène klassiekers als Sinsemelia, Shine Eye Gal en natuurlijk Guess Who’s Coming To Dinner bezorgde. Dat hij op zijn zevenenvijftigste nog altijd meekan met de jonge generatie, bewijst hij in Petrol aan de zijde van de eenendertigjarige Etana. Zij moest vorig jaar nog haar optreden in de Gentse Vooruit afzeggen, maar fans van rootsreggae en loversrock krijgen op 29 januari dus een herkansing.

Wie: PERE UBU

Waar/Wanneer: Muziekclub N9, Eeklo – 30 januari 2015

Wat: Eeuwig muterend Amerikaans undergroundcombo dat al hoofden doet tollen sinds de Eerste Punktijd. Met David Thomas als compromisloze kapitein.

Waarom: Pere Ubu maakte onlangs met 'Carnival Of Souls' alweer een asshole van een album. En de laatste keer dat we de band aan het werk zagen, zullen we niet gauw vergeten. Eén van de weinige kansen dus om deze groep aan het werk te kunnen zien.

Wie: WAXAHATCHEE

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel – 31 januari 2015

wat: singer-songwriter, die je raakt met gestileerde eenvoud

Waarom: Katie Crutchfield is het soort artiest, die over haar eigen besognes zingt, maar dat op zo'n universele manier aanpakt dat het lijkt alsof ze in je dagboek heeft zitten neuzen. Hoog DIY-gehalte en pakkende melodieën.

Wie: EPICA / DRAGONFORCE

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel – 1 februari 2015

Wat: Nederlandse, symfonische metalgrootheid met frontvrouw Simone Simons. Bovendien brengen ze een van de meest stuivende powermetalbands van het moment mee als special guest.

Waarom: Live komt het zestal pas echt tot haar recht. Simons beschikt trouwens over een geweldige sopraanstem. Ook Dragonforce klinkt live beter en beter, niet in het minst sinds de bandleden hun drankgebruik in toom houden. Met Diablo Blvd krijgen we bovendien nog een Belgische opener van formaat.

Wie: ADRIAN CROWLEY

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel – 5 februari 2015

Wat: één van die stemmen, die doorklinken tot in de toppen van je tenen

Waarom: Zijn debuut was al hemels en leverde al pareltjes als dit op en het vervolg is zo mogelijk nog mooier. Hij schrikt er niet voor terug om zijn teksten gewoon te vertellen, maar evengoed kan hij ze op een hemelse manier zingen. Bovendien kan je erop rekenen dat hij de spanning met de nodige humor zal weten te verlichten.

Zie hieronder voor tickets.

Nu het autosalon is afgelopen, hebt u weer tijd om naar concerten te gaan. En dan geven wij ook nog eens concerttickets weg. Zo hebben wij duo’s voor White Fence op 31 januari, Adrian Crowley (zie hierboven), beiden in de Ancienne Belgique, en voor Superfood op 10 februari in de Botanique. Stuur een mail naar win@damusic.be met als onderwerp de naam van uw voorkeur. Zeg nu nog eens dat we u niet graag zien.

25 januari 2015