26 april - 9 mei

Achtergrond

De dagen worden langer, de zon schijnt iets feller, maar de overdaad aan optredens brengt muziekliefhebbers nog steeds samen in (al naargelang) piepkleine dan wel immens grote zalen, waar hij zich dan in het zweet werkt op de maat van zijn favoriete muziek. Daarom blijven wij u dan ook bestoken met voorstellen voor opnieuw onverwachte optredens als:

26 april - 9 mei



BJORN BERGE
Waar: Nijdrop, Opwijk
Wanneer: vrijdag 30 april 2010 - 20.30 u
Wat: Ook Noorwegen heeft de blues
Waarom: Deze uit de kluiten gewassen Noor beheerst zijn gitaar op een frisse manier en wil dat graag laten horen. Ooit maakte hij naam met het spelen van covers, maar ook zijn eigen songs krijgen stilaan de aandacht waarop ze recht hebben.
Voorprogramma : SCOTT H. BIRAM
Kost: € 11/10/8

ROBIN PROPER-SHEPPARD - AT HOME WITH SOPHIA
Waar: 4AD, Diksmuide(uitverkocht), Eglise St-Donat, Aarlen, Cultuurcentrum, Mechelen, Kunstencentrum België, Hasselt
Wanneer: 2 t/m 5 mei 2010
Wat: Soloshow van de kop van Sophia
Waarom: Omdat die nummers ook in alle eenvoud dezelfde ontwapenende schoonheid vertonen. En Proper-Sheppard kan ze brengen als geen ander, ook zonder de hulp van een volledige band achter zich. Bereid u voor op emoties.
Kost: check de respectievelijke websites

daMusic heeft 3 tickets beschikbaar voor het uitverkochte optreden in de 4AD. Een mail met "Robin" als onderwerp naar info@damusic.be en u maakt kans.

AMANDA PALMER AND JASON WEBLEY PRESENT EVELYN EVELYN
Waar: Arenbergschouwburg, Antwerpen
Wanneer: dinsdag 4 mei 2010 - 20.15 u
Wat: Exclusieve voorstelling van een uniek project
Waarom: Eva en Lyn (Evelyn en Evelyn dus) Neville zijn een Siamese tweeling die de twee muzikale protagonisten (de helft van Dresden Dolls en een accordeonist) van dit project berichten stuurden. Beiden geraakten geïntrigeerd door deze jongedames en namen met behulp van o.a. Tegan And Sara en Franz Nicolay een album voor hen op. Het is die plaat die hier zal worden voorgesteld.
Kost: € 16

THE ORIGINAL ELVIS TRIBUTE
Waar: De Roma, Borgerhout
Wanneer: donderdag 6 mei 2010 - 20.30 u
Wat: Elvis has just entered de Roma
Waarom: Samen met oudgedienden als Duke Bardwell en Michael Jarrett brengen vocalisten als Robert Washington, wiens stemgeluid vervaarlijk dicht in de buurt komt van dat van de King, de beste nummers van Elvis, die dit jaar 75 zou zijn geworden, en wiens invloed nog steeds voelbaar is.
Kost: € 14/12

Wie een mailtje met als onderwerp "Elvis" stuurt naar info@damusic.be, maakt kans op een duoticket.

ED KOWALCZYK
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: zaterdag 8 mei 2010 - 20.00 u
Wat: Live, maar dan solo... en toch ook weer niet.
Waarom: Dat Ed Kowalczyk het er graag dik bovenop legt, zal u waarschijnlijk bekend zijn. Maar de songs die hij met zijn band schreef, blijven hoe dan ook hangen. En nu heeft de brave man ook een soloplaat uit. Ongetwijfeld zit daarin ook de nodige pathos verstopt, maar pathos hoeft passie helemaal niet in de weg te staan.
Voorprogramma : ANTON WALGRAVE
Kost: € 22/19

Verder liggen hier nog steeds duotickets voor DeMens op 29 april in Het Depot. Stuur een mail met als onderwerp "Mens" naar  info@damusic.be en u kan de band in zijn thuishaven aan het werk zien.

25 april 2010
Patrick Van Gestel