25 september t/m 8 oktober 2017

Concertgids
25 september t/m 8 oktober 2017

Nog niet alle zalen zijn op snelheid, maar desondanks kan je je avonden en nachten al vullen met prima livemuziek. Zoals onderstaand lijstje duidelijk maakt.

Wie: EVIL INVADERS
Waar/Wanneer: JC De Klinker, Aarschot / 30 september 2017
Wat: De hardstwerkende metalband die België rijk is.
Waarom: Evil Invaders belooft een totaalspektakel te worden; met de nodige gasten en een oogverblindende lichtshow, maar vooral met een flinke scheut metal Check de voorloper van het nieuwe album 'Feed The Violence' maar eens en je begrijpt meteen waarom je moet gaan.

Wie: BLEIB MODERN
Waar/Wanneer: Club B52, Eernegem / 1 oktober 2017
Wat: Het beste bewijs dat er uit Berlijn niet alleen hipsters komen
Waarom: Omdat ze een geweldige naam hebben natuurlijk, maar ook omdat ze al drie albums uitgebracht hebben en ondertussen klaar lijken om een breder publiek aan te spreken. Hun oorspronkelijk postpunkgeluid wordt op het vorig jaar verschenen 'Antagonism' verbreed met andere muzikale invloeden, waardoor ze ook live veel rijper en gevarieerder klinken.

Wie: ULRIKA SPACEK
Waar/Wanneer: Nosta, Opwijk / 3 oktober 2017
Wat: onopvallende gitaarband uit Londen die je al even onopvallend ontvoert naar hun droomwereld.
Waarom: Ulrika Spacek klinkt als honderd bandjes die je al kent. Gitaren gedrenkt in een shoegaze-saus, beetje krautrockmotoriek eronder, dromerige en amper hoorbare stemmetjes erover. Maar net daar schuilt het venijn: voor je het weet, hypnotiseert de sound je en zweef je mee op hun onschuldige golven. Strak plan voor een dinsdagavond in oktober, toch?

Wie: UFOMAMMUT
Waar/Wanneer: Magasin 4, Brussel / 4 oktober 2017
Wat: Italiaanse doom, alsof het nooit anders is geweest
Waarom: Acht albums hebben ze intussen al op de teller staan en nog steeds zijn het dezelfde drie Italianen, die de dienst uitmaken bij deze doommetalpioniers. Nog steeds slagen zij erin om hun muziek, ondanks de beperkte slagruimte, interessant en boeiend te houden. Alsof het nooit anders is geweest. En dat is goed zo, dat zal u hierna kunnen getuigen.

Wie: GOGOPENGUIN plays ‘Koyaanisqatsi’
Waar/Wanneer: Flagey, Brussel / 7 oktober 2017
Wat: Stelletje muzikale mafkezen herinterpreteren maffe soundtrack
Waarom: Toen Philip Glass in 1983 de film van Godfrey Reggio van muziek voorzag, had hij waarschijnlijk geen idee van wat hij daarmee in gang zou zetten. Minimale, klassieke muziek werd de standaard en lag aan de basis van heel wat andere muziek en zit tot op vandaag in heel wat poriën vergrendeld. Ook het drietal, dat uit het keurslijf brekende jazz maakt, moet dat zijn opgevallen, ook al waren ze in 1983 waarschijnlijk nog niet eens geboren. Het kan dan ook niet anders dan vonken geven als zij die muziek onder handen gaan nemen. Vraagtekens vooraf, maar nadien worden dat ongetwijfeld levensgrote uitroeptekens.

Van Nosta mogen wij enkele duotickets weggeven voor het conert van Ulrika Spacek (zie hierboven). Stuur een mail met als onderwerp de naam van de band naar win@damusic.be om kans te maken.

(cd, bg, jv, pvg)


24 september 2017
Patrick Van Gestel