25 mei - 2 juni

Achtergrond

Het is duidelijk nog iets te vroeg om uw tent van onder het stof te halen. O jawel, er zijn wel degelijk al festivals in de nabije toekomst. Neerpelt Open Air is er bijvoorbeeld één van. Maar ook in de zalen is er nog steeds heel wat te beleven. En wie snel is hoeft er niet eens voor te betalen. Wie een mailtje stuurt naar info@damusic.be met als onderwerp "Drones" kan deze week tickets winnen voor The Drones (27/5) in de Botanique. Hou deze rubriek vooral in de gaten de komende weken. Er volgen er immers nog.

25 mei - 2 juni



PRONG
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: zondag 31 mei 2009 - 20.00 u
Wat: heavy metal op de rand van industrial en hardcore
Waarom: Een band die al meer dan twintig jaar bestaat, al meerdere hoogtes en laagtes heeft gekend en nu sinds 2007 terug haar bestaansrecht opeist. Hun laatste album 'Power Of The Damager' werd onlangs nog door de remix gedraaid. Nu kan u aan den lijve ondervinden waarom Trent Reznor fan is.
Voorprogramma : Superbutt + Trenchfoot
Kost: € 18/15

LUCIANO
Waar: Petrol, Antwerpen
Wanneer: vrijdag 29 mei 2009 - 22.00 u
Wat: rootsreggae van het zuiverste soort, zowel muzikaal als inhoudelijk.
Waarom: Zonder de bekendheid van een Bob Marley of een Peter Tosh te genieten, timmert deze veteraan inmiddels al sinds 1994 aan de weg der Rastafari. Zuivere rootsreggae en dit met een begeleidingsband die geldt als de beste in het circuit.
Voorprogramma : Jigsy King & Bong Productions
Kost: € 25/20

MEN WITHOUT PANTS
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: vrijdag 29 mei 2009 - 20.00 u
Wat: de samenwerking tussen Russell Simins (Blues Explosion) en Dan The Automator (Gorillaz)
Waarom:  omdat een potje bluesrock in combinatie met hippe beats en elektro er steeds wel ingaat. Dit zal in elk geval stomen als een locomotief en strak staan als een jonge tiet.
Kost: € 16/13/10

JOHN MAYALL & THE NEW BAND
Waar: De Zwerver, Kortrijk
Wanneer: zondag 31 mei 2009 - 21.00 u
Wat: invloedrijk bluespionier, die sporen doorheen de hele popgeschiedenis heeft nagelaten
Waarom:  Omdat hij zijn Bluesbreakers even op non-actief heeft gezet, een nieuwe band heeft samengesteld met andere oude bluesrotten en zo opnieuw op zoek gaat naar nieuwe facetten van een boeiend genre.
Kost: € 24/20

ANTI-FLAG

Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: dinsdag 26 mei 2009 - 20.00 u
Wat: geëngageerde, Amerikaanse punkband
Waarom:  U mag zich verwachten aan heel wat nummers uit hun in juni te verschijnen nieuwe cd 'The Bright Lights Of America', waarin de band opnieuw stevig van leer trekt. Maar er zal meer dan voldoende ruimte zijn voor oudere songs.
Voorprogramma : Tenement Kids
Kost: € 19/16

24 mei 2009
Patrick Van Gestel