24/7 Diva Heaven - 'Superslide'

Introducing

Heb je L7, Bikini Kill of Sleater-Kinney op je playlist staan, dan kan 24/7 Diva Heaven je vast ook bekoren. Dit Berlijnse damestrio heeft met 'Superslide' een knap visitekaartje afgeleverd. 

24/7 Diva Heaven, dat zijn Kat (zang, gitaar), Mary (drums) en Karo (bas). Deze drie getalenteerde rasmuzikantes komen allen uit de plaatselijke metal- en stonerrockscene, maar waren toe aan iets anders. Sterk geïnspireerd door de de jarennegentig(hard)rock, met een flinke scheut grunge, een lepeltje garagerock en een flink deel riot grrrl, namen de drie dames in één sessie vijf nummers op. 

En het geheel mag er zijn. Het is duidelijk dat de drie een voorkeur hebben voor de alternatieve rockmuziek uit de jaren negentig. Je hoort invloeden van Sonic Youth, Pixies, Nirvana en Dinosaur Jr., maar de dames brengen het allemaal lichtvoetig. Nergens klinkt de muziek zwaar aangezet. De poppy aanpak van het genre werkt ontwapenend. Kijk niet op van wat handjesklap of samenzang op deze ep.

De zang van zangeres-gitariste Kat klinkt rauw, de gitaar hard en ruig, de bas pompt en de drums hakken erin. Het tempo ligt hoog. Enkel op afsluiter Half Moon wordt het tempo lichtjes gedempt met een stonerrockmiddenstuk. No.1 is een eigen Ace Of Spades: een felle rocker die onderstreept waar de band goed in is. Dit is knallen zonder omkijken.  

Maar onze favoriet (op repeat) is zonder twijfel Doctor Touch; een nummer dat het jarennegentiggevoel het best vat met L7 om het hoekje meeluisterend. Van dit nummer is trouwens een leuke video gemaakt over de dames onderweg naar en in de studio.

We kijken nu al uit naar de dag dat de dames hun 'Superslide'-ep komen voorstellen in België evenals naar meer songs. Want dik een kwartier muziek is snel gepasseerd, zelfs op repeat. 

9 september 2018
Bert Gysemans