23 november - 6 december

Achtergrond

Uiteraard zijn wij er niet tegen dat u naar de gedoodverfde publiekstrekkers gaat. Iedereen die zijn luie zetel uitkomt om cultuur in welke vorm dan ook op te doen wordt door ons van harte gefeliciteerd. Maar af en toe is de opkomst bij concerten van beloftevolle jonge, dan wel gewoon steengoede bands zo laag dat je het maagzuur zo je slokdarm voelt vullen als je ziet dat één of andere eendagsvlieg het Sportpaleis doet vollopen. Alle respect voor die publiekstrekkers, daar niet van, en we hopen dat u zich daar prima amuseert, maar misschien valt ook eens te overwegen om een wat minder bekende naam te ontdekken. En dan kom je uit bij dingen als :

23 november - 6 december



YELLOWMAN
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: woensdag 25 november 2009 - 20.00 u
Wat: reggae- en dancehall-legende
Waarom : In zijn lange carrière heeft Yellowman nooit een blad voor de mond gehouden en dat zal ook nu niet het geval zijn. Wie wil kennismaken met de roots van een wat ondergesneeuwd genre weet waar hij moet zijn.
Kost: combiticket € 20/17

BLK JKS
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: woensdag 2 december 2009 - 20.30 u
Wat: het bewijs dat er ook in Afrika iets gebeurt
Waarom: Pure muziek, die je uit je sokken kan blazen, mag komen uit Tadzjikistan. Maar in Zuid-Afrika komt de ritmische achtergrond uit de moederborst en de combinatie van creativiteit en dat pure ritmische levert de meest onverwachte resultaten op.
Voorprogramma : Joe Pug
Kost: € 5

WILLIAM FITZSIMMONS
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: zaterdag 5 december 2009 - 20.00 u
Wat: hoe muziek pijnlijk mooi kan zijn.
Waarom:  Omdat hij al te lang werd doodgezwegen, maar omwille van 'Goodnight' niet langer kon weggestopt worden. Tot emotie verworden songs teisteren je zenuwuiteinden op het pijnlijke af. Schoonheid zoals die door eender welke hogere instantie bedoeld moet zijn geweest.
Voorprogramma : Kate York
Kost: € 16/13/10

KRAAKPAND 4.5
Waar: Handelsbeurs, Gent
Wanneer: zaterdag 5 december 2009 - 20.00 u
Wat: onverwachte samenwerkingen tussen onverwachte bands
Waarom:  Een unieke live-samenwerking, waarbij het publiek tussen de bands/artiesten zit. Er zijn er nog andere, maar een line-up met Horse Feathers en Sukilove kan gewoon niet mislopen. Muzikanten krijgen de kans om buiten hun gedoodverfde grenzen te treden en dat is precies wat er vaak gebeurt.
Kost: € 10

ANTI-POP CONSORTIUM
Waar: De Kreun, Brussel
Wanneer: zaterdag 5 december 2009 - 20.00 u
Wat: Onorthodoxe hiphop met tegendraadse teksten
Waarom:  Hun nieuwe album 'Fluorescent Black' is net verschenen en ze staan te popelen om te laten zien dat zwart even hard kan glanzen als eender welke andere kleur. Raps als prikkeldraad, beats als donderslagen.
Kost: € 14/12/9

De tickets voor de Tragically Hip (29 november) en de ToutPartout labelnights (28 en 29 november) liggen nog steeds op de gelukkige winnaar te wachten. Sturen dus, dat mailtje naar info@damusic.be.

22 november 2009
Patrick Van Gestel