23 mei - 6 juni

Achtergrond

Het concertvoorjaar loopt stilaan op zijn einde. De eerste festivals zijn al gepasseerd en de grote jongens staan te popelen om de deuren te openen. Maar intussen staan er nog steeds enkele pareltjes in onze zalen.

23 mei - 6 juni



JOAN ARMATRADING
Waar: Warande, Turnhout
Wanneer: woensdag 26 mei 2010 - 20.15 u
Wat: zwarte maar vooral erg grote madam
Waarom: Omdat dit een klassieker is en klassiekers nu eenmaal op eenieders concertpalmares thuishoren. Armatrading staat niet alleen voor de paar hitjes waar u haar van kent, ze staat vooral voor de warme bluesstem en haar kenmerkende gitaarspel.
Kost: € 27

DE DIJK
Waar: Effenaar, Eindhoven
Wanneer: vrijdag 28 mei 2010 - 19.30 u
Wat: van het beste wat er in Nederlandstalige popmuziek te beleven valt
Waarom: Omdat deze band al een verleden heeft om u tegen te zeggen en nog steeds scherp staat. Persoonlijk vallen wij voor songs als Nergens Goed Voor of Groot Hart, maar er zijn er nog tientallen anderen, die u nu ook live te horen kan krijgen.
Voorprogramma : Ons
Kost: € 22,50

GARCIA PLAYS KYUSS
Waar: Vooruit, Gent
Wanneer: zaterdag 29 mei 2010 - 15.30 u
Wat: gitaarman speelt gitaarband
Waarom: Een van de mammoeten van de stonerrock. Omdat het avondconcert (dezelfde dag) op een mum van tijd uitverkocht was, besloot John Garcia om ook 's namiddags Kyuss te spelen. Des te vreemder zal de ervaring zijn.
Kost: € 24/20

YOUNGBLOOD BRASS BAND
Waar: Vaartkapoen, Brussel
Wanneer: donderdag 3 juni 2010 - 19.30 u
Wat: koppige koperblazers
Waarom: omdat de mengelmoes van fanfaremuziek, pop en hiphop van dit zootje ongeregeld op een podium quasi onweerstaanbaar is. Voor je het weet sta je mee te dansen en dat is precies waar dit collectief op mikt.
Voorprogramma : Brazzaville
Kost: € 15/12

ALKALINE TRIO
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: vrijdag 4 juni 2010 - 19.30 u
Wat: oudgediende punkers met een boodschap
Waarom: dit trio doet het al vijftien jaar en het vuur laait nog steeds even hoog op. Er zijn dan ook nog altijd meer dan voldoende mistoestanden in de wereld die kunnen worden aangeklaagd. Hun nieuwe album heet 'This Addiction' en deze addicts komen u graag uitleggen waarom.
Voorprogramma : The Fellows
Kost: € 18/15

24 mei 2010
Patrick Van Gestel