23 maart 2015 t/m 5 april 2015

Concertgids

Het leek ons een kalme veertiendaagse te worden, maar collega-redactoren vonden nog genoeg concertvoer om deze gids te vullen. Wat zouden wij dan klagen?

Wie: ZION TRAIN

Waar/Wanneer: Het Depot, Leuven / 26 maart 2015

Wat: Brits dubcollectief dat al meedraait sinds de late jaren tachtig; weliswaar nu niet meer in de oorspronkelijke bezetting.

Waarom: Vorig jaar vierde de band haar vijfentwintigste verjaardag en dit jaar hebben ze alweer reden tot feesten. Later dit voorjaar brengen ze immers een nieuwe cd ‘Land Of The Blind’ uit. Verwacht je dus aan nieuw materiaal, aangevuld met klassiekers uit hun tien eerste albums. Niet te missen voor wie niet kan wachten tot hun passage op Dour!

Wie: ARENA

Waar/Wanneer: Spirit of 66, Verviers / 27 maart 2015

Wat: Met onder andere gitarist John Mitchell, toetsenist Clive Nolan en bassist John Jowitt in de rangen is Arena een absolute must voor elke liefhebber van de betere neoprog. Ook stichtend lid Mick Pointer (originele drummer van Marillion) is weer van de partij.

Waarom: Omdat wij veel verwachten van 'The Unquiet Sky', de langverwachte opvolger van het uitstekende concept 'The Seventh Degree Of Separation'. Omdat frontman Paul Manzi één van de beste zangers is die er tegenwoordig in rock rondlopen. En omdat de Engelse groep haar twintigste verjaardag komt fêteren.

Wie: MAURO PAWLOWSKI SINGS HOUBEN

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 31 maart 2015

Wat: Het zoveelste ding dat Mauro niet kan laten.

Waarom: De Houben in “sings Houben” is Peter Houben, de man die tegenwoordig door het muzikale leven gaat als Benny Zen, maar eerder al schuil ging achter Nemo, Ultra Cowboy en Mitsoobishy Jackson. En Mauro zou Mauro niet zijn als hij dan geen draai aan de zo al weerbarstige nummers van die Houben zou geven. Dus gaat hij op stap met een aantal jonge, Antwerpse jazzmuzikanten om zo Houbens oeuvre te herinterpreteren.

Wie: JUNGLE

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 31 maart 2015

Wat: Een beetje soul, een beetje synthpop, een beetje funk en een beetje invloeden van wereldwijd: goede, gelaagde popmuziek.

Waarom: Omdat Jungle in 2014 een aardig debuut afleverde dat pas op het podium echt tot leven komt. En ook omdat er intussen al vier singles uit dat bejubelde debuut getrokken zijn en er dus mag aangenomen worden dat de tournee van het Londense zevental zo stilaan op zijn einde loopt. Ze speelden vorig jaar al op Les Nuits Botanique en in een hopeloos uitverkochte AB. Vorige zomer op Pukkelpop en volgende zomer nog op Rock Werchter, maar wie ze dus nog een keer in een zaal wil zien moet naar TRIX. Het is dan wel te hopen dat u uw tickets al heeft aangeschaft, want ook deze show is al een tijdje hopeloos uitverkocht.

Wie: STEEL PANTHER

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 2 april 2015

Wat: Metalband die met succes acts als Poison en Motley Crue parodieert met hun glam make-up en seksueel expliciete songteksten.

Waarom: Onder andere vorig jaar op Graspop toonde het viertal alvast dat het weinig problemen heeft met feestjes bouwen. Hun nummers hebben een groot meebrulgehalte. Bovendien is er ook altijd wel wat vrouwelijk schoon aanwezig op een Steel Pantherconcert. En dat die vrouwelijke fanbase soms nogal liberaal omgaat met het concept “kleding” is intussen ook een vaststaand feit.

Nic De Schepper, Christoph Lintermans, Geert Verheyen, Wouter Verheecke, Patrick Van Gestel

22 maart 2015