22 september 2014 t/m 5 oktober 2014

Concertgids

Zo veel concerten, zo weinig tijd? Geen nood, daar komen wij dan als ridders op het witte paard om u uit de muzikale nood te helpen. Wat dacht u bijvoorbeeld hiervan?

22 september 2014 t/m 5 oktober 2014



Wie: KIASMOS
Waar/Wanneer: Bozar Electronic Arts Festival, Brussel– 26 september 2014
Wat: minimalistische techno door twee Scandinavische topmusici
Waarom: Wanneer twee talenten als Ólafur Arnalds en Janus Rasmussen (Bloodgroop) de handen in elkaar slaan, weet je dat er iets goeds komt. Beiden gebruiken hun eigen achtergrond in Kiasmos om tot zeer sfeervolle, intieme elektronica te komen. Alles kan en alles mag, van drummachines, tot synthesizers, van vingergeknip tot zelfs duimspiano's.

Wie: AMENRA
Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel– 27 september 2014
Wat: geen idee wat er van te verwachten, maar speciaal wordt het in elk geval
Waarom:Die gigantische, massieve brok geluid, die door deze band wordt geproduceerd., is toch hun handelsmerk, zou je zeggen. Maar in de AB gaan ze het tegendeel bewijzen. Het is meer dan dat. Er zit ook structuur achter. Ook akoestisch blijft dat geluid overeind. Het wordt een unicum en misschien valt er zelfs iets te rapen voor iemand, die niks met metal heeft. Maar misschien ook niet.

Wie: STRAND OF OAKS
Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout – 28 september 2014
Wat: Drie platen met kleine folkliedjes en één plaat – de meest recente – met Springsteenachtige rocksongs en gitaarmuren à la Neil Young
Waarom: Met ‘HEAL’ - let op de hoofdletters, het is een hulpkreet - heeft Strand Of Oaks zijn ticket naar de eindejaarslijstjes afgeleverd. Zijn beste plaat tot nu toe. De plaat waarop Strand Of Oaks een nieuw leven instapt, zichzelf een nieuwe garderobe aanmeet. En dat wordt hier vertaald naar het podium.

Wie: THE ANTLERS
Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel – 1 oktober 2014
Wat: emotie voor de oren
Waarom: De meningen over de nieuwe plaat van The Antlers waren verdeeld. Wij zitten in elk geval in het positieve kamp. Telkens weer als we een nummer van die plaat horen, blijven we even staan, slaat dat hart een keertje over. We hebben ze al een paar keer live gezien en zijn ervan overtuigd dat het nog beter kan, ook al was het toen van goed tot zeer goed. We staan dan ook te popelen, hopen vurig dat er blazers bij zullen zijn en wachten verder af.

Wie: ANATHEMA
Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout– 1 oktober 2014
Wat: > naar de keel grijpende progrock die niet omkijkt maar nieuwe wegen van expressie zoekt
Waarom:  de eerste helft van hun nieuwe worp 'Distant Satellites' is een fantastisch vervolg op het meesterwerk 'Weather Systems', waarna de Liverpoolse band verrassend richting elektrorock evolueert. Benieuwd hoe dat live gaat uitpakken. En zo niet, ga dan voor de stem van Lee Helen Douglas. Gegarandeerd kippenvel!

Sharon Buffel - Geert Verheyen - Christoph Lintermans - Patrick Van Gestel

21 september 2014