22 For Silicon Alone - Flagrants Délices

22 For Silicon Alone - Flagrants Délices

Eindelijk is die derde single daar... en meer.

Een dik jaar geleden verscheen 0 + 1 = 2, de eerste single van 22 for Silicon Alone, het audiovisuele project onder leiding van Alexis Pfrimmer, singer-songwriter, producer en regisseur, gevestigd in Brussel. Kort daarna verscheen ook Lapazule, maar daarna werd het stil. Tot onlangs Flagrants Délices verscheen, samen met de bekendmaking van de releasedatum van het album ‘Only Dark Matters’: 21 mei 2021 (streaming en op 12-inch vinyl).

De plaat werd opgenomen in Studio de Meudon, vlakbij Parijs (Johnny Hallyday, Avishai Cohen, ...) met klankingenieur Clément Gariel en later in het Haekem Theater in Brussel, waar alle zang werd geregistreerd. Het hele album werd gemixt door Angelica Roca (Lous And The Yakuza, Admiral Freebee) en gemasterd door Tom Baker (Nine Inch Nails).

22 voor Silicon Alone's nieuwe single Flagrants Délices is gebaseerd op een ostinato waar een wilde viool, een uitzinnige piano en een psychedelische gitaar met elkaar verweven zijn en waar Alexis de kracht van zijn stem op loslaat. De Franstalige tekst, die samen met François Vinsot werd geschreven, onderzoekt het contrast tussen absurde poëzie en ruwe realiteit. De titel is een woordspeling op het Franse idioom "Etre pris en flagrant délit", wat zoveel betekent als: “betrapt worden tijdens de daad en het ervaren van verrukking”.

De viool was in handen van de jonge Joachim Baumerder (Social Silence, Carmen Sea, MAGMA, Ibrahim Maalouf), achter de drums zat Luca Glausen, de elektrische gitaar werd aangeslagen door Niels Borrey, de akoestische door Soheil Tabrizi-Zadeh. De piano werd bespeeld door Marina Delicado en je hoort maar liefst twee basklarinetten, die van Marti Melià Marganon (Under the Reef Orchestra) en die van Matteo Pastorino.

22 for Silicon Alone is geen alledaagse bandnaam en de band maakt geen voor de hand liggende muziek, maar wij zijn wel fan, want de muziek klinkt spannend en oprecht.

23 maart 2021
Marc Alenus