21 oktober t/m 3 november 2013

Concertgids

Herfst. Hoogdagen voor concertliefhebbers. U herkent hen aan de gelukzalige glimlach om hun lippen als ze weer eens op weg zijn naar één of ander donker zaaltje. Vol verwachting. Wij willen ook u graag zo gelukkig maken. Dat kan bijvoorbeeld op volgende concerten. En for good measure gooien we er nog wat extra info inclusief gratis tickets tegenaan.

21 oktober t/m 3 november 2013



JAGA JAZZIST
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: dinsdag 22 oktober 2013 – 20.00 u
Wat: briljante progjazz uit het hoge noorden Waarom: Jaga Jazzist is het altijd goedgeluimde collectief rond de broertjes Horntveth. Hun composities - want dat zijn het - kennen hun gelijke niet en slepen je live mee op euforische wolken en over melancholische fjorden. Immense pracht, kleurrijke arrangementen en de beste muzikanten in hun vak ... in het Depot krijg je het allemaal op één onvergetelijke avond.
Kost: € 24 / 21 / 18

OZRIC TENTACLES
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: vrijdag 25 oktober 2013 – 20u00
Wat: neohippies van de psychedelische rock
Waarom: Al dertig jaar en met bijna evenveel albums op de teller zijn ze de kampioenen van de spacerock. Ze laten zich graag inspireren door genres als dub, funk, Midden-Oosterse muziek, fusion jazz en elektronica. Met een stevige livereputatie op zak zullen ze tijdens deze verjaardagstournee zeker niet teleurstellen.
Voorprogramma : MANTISMASH
Kost: € 19 / 16 / 13

DE STAAT
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: woensdag 29 oktober 2013 – 20.00 u
Wat: Hollands hoogstaande hoop
Waarom: ‘Icon’ heet de nieuwe plaat en laat horen dat De Staat niet wil vastroesten in welk genre dan ook. Deze keer is de percussie, de drums en al wat daarbij hoort van enorm belang. Soms lijkt het wel op een soort van elektrische fanfare. Of zijn dat dan toch die Hollandse roots die hierin doorklinken? En wij zijn dan uiteraard erg benieuwd hoe dat live gaat klinken.
Kost: gratis

RUSSIAN CIRCLES
Waar: Vooruit, Gent
Wanneer: woensdag 30 oktober 2013 – 20.00 u
Wat: metal met fantasie
Waarom: Instrumentale metal met toeters en bellen. Begrijp daaronder een resem samples, loops en effecten, die het drietal ongebreideld bezigt. De teksten mag u er dan zelf bij verzinnen. Trouwens de gitaar van Mike Sullivan spreekt al meer dan voldoende. Officieel komt hun nieuwe plaat ‘Memorial’ op 29 oktober uit. Wie zich dus wil laten verrassen is hier op de juiste plaats.
Voorprogramma : CHELSEA WOLFE
Kost: € 19 / 16

ENABLERS
Waar: Magasin 4, Brussel
Wanneer: zaterdag 2 november 2013 – 20.00 u
Wat: rockende poëzie of poëtische rock
Waarom: Je hebt dan een band en zoekt een zanger. En toevallig is de koerier in de studio ook nog eens bezig met het schrijven van gedichten. Dan is de keuze gauw gemaakt. Pete Simonelli wordt ingelijfd en mag zijn gedichten declameren tegen de achtergrond van een aantal doorgewinterde rockmuzikanten, met onder meer roots bij Swans en aanverwante. Het resultaat is vreemd, ook al omdat de muzikanten zich niet echt aan de “regels” houden. Spannend dus en daarom uiteraard interessant.
Voorprogramma :  POIL / LIVE FOOTAGE / JOY AS A TOY
Kost: € 10

SPIRITUAL BEGGARS
Waar: Muziekodroom Club, Hasselt
Wanneer: zaterdag 2 november 2013 – 19.30 u
Wat: jarenzeventighardrock in een modern jasje
Waarom: Het Zweedse Spiritual Beggars vieren de twintigste verjaardag met een uitgebreide Europese toer en een nieuw album, 'Earth Blues', waarop ze de ultieme mix hebben gevonden van classic rock, stoner en hardrock. Opmerkelijk, want een deel van de bandleden zitten tegelijkertijd ook nog in Arch Enemy, Grand Magus, Opeth, Witchery en Firewind, bands die toch uit een veel steviger vaatje tappen.
Voorprogramma's : PURSON / THE SHA-LA-LEES
Kost: € 18 / € 15 vvk

Democrazy weet ze wel uit te kiezen en schuwt daarbij de risico’s niet. Ook dit concertseizoen gaan ze  weer door met hun ‘Big Next’-serie. En het excentrieke duo Public Service Broadcasting past daar mooi binnen met hun eigenzinnige combinatie van muziek, spoken word en visuals. Zij staan op 2 november in de Gentse Charlatan.

En dan is er nog de elektronische, Indische muziek van Charanjit Singh, die samen met dj Edo Bouman zijn discoding mag komen  doen in De Centrale op 7 november. Verwacht de nodige Bollywoodtoestanden of tenminste de daarbij horende muziek.

En daarvoor mogen wij dus duotickets weggeven. Stuur een mail met het concert van je keuze als onderwerp en je naam naar  win@damusic.be om naar Gent te kunnen afzakken. Veel succes.

Fabian Desmicht, Koen Van Dijck, Patrick Van Gestel

24 oktober 2013