21 mei - 04 juli

Achtergrond

Het concertvoorjaar is afgelopen. De festivals nemen de macht over. Vandaar dat wij ook overschakelen op een ander model om de zomer door te komen. In deze rubriek brengen wij enkele originele optredens op allerlei (soms bekende, dan weer minder bekende) festivals onder het voetlicht. Kwestie om de keuze voor u iets gemakkelijker te maken.

21 mei - 04 juli



ARCHIE BRONSON OUTFIT
Waar: Dijlefeesten, Mechelen
Wanneer: vrijdag 25 juni 2010 - 23.45 u
Wat: de potigste dansmuziek van het moment
Waarom: de dansbaarheid van LCD Soundsystem vermengd met de smerigste bluesrock levert gegarandeerd vuurwerk op. Dit trio geeft zich tot de laatste druppel zweet en zorgt ervoor dat zowat iedereen meegesleurd wordt in hun krachtige modderstroom.
Ook op : Grensrock, Dour

PARADISE LOST
Waar: Graspop Metal Meeting, Dessel
Wanneer: zaterdag 26 juni 2010
Wat: icoon binnen de gothic metal
Waarom: de intensiteit is na tweeëntwintig jaar nog steeds niet weg. Bovendien hebben ze steeds geprobeerd om niet in een bepaalde richting te blijven steken. En dat heeft hen geen windeieren gelegd: hun aanhang is fanatiek, de muziek graaft diep.

AN PIERLE & WHITE VELVET
Waar: Grensrock, Menen
Wanneer: zaterdag 26 juni 2010
Wat: blondje haalt wit fluweel terug boven
Waarom: in september verschijnt haar nieuwe plaat en dit moet één van haar eerste optredens worden waarop dat nieuwe werk zal te horen zijn. Dat alleen al zou een reden kunnen zijn om haar aan het werk te gaan zien, want haar shows lonen steeds de moeite.

GILLES PETERSON & ROBERTO FONSECA PRESENT "HAVANA CULTURA LIVE"
Waar: Afro-Latino Festival, Bree
Wanneer: zondag 27 juni 2010 - 19.30 u
Wat: een uniek fusionproject
Waarom: meester-pianist Roberto Fonseca brengt zijn band en een heleboel gasten mee en laat dj Gilles Peterson  het geheel een infusie van hiphop, dance, soul en R&B geven. Dit is trouwens de enige kans die u heeft om dit unieke project te kunnen meemaken.

RICHARD THOMPSON
Waar: Openluchttheater Rivierenhof, Deurne
Wanneer: woensdag 30 juni 2010 - 20.00 u
Wat: gitarist, songschrijver, monument
Waarom: zijn gitaarspel is nog steeds onovertroffen en uniek. Zijn liedjes zijn nog steeds even pakkend. Zijn carrière is haast onmetelijk. Hij mag dan al op leeftijd zijn, hij is nog steeds even kwiek, komt altijd gevat uit de hoek en krijgt elke zaal gegarandeerd plat. Need we say more?

En uiteraard blijven wij ook nu vrijgevig. Voor Rock Zottegem (met namen als Iggy & the Stooges, Public Image Ltd, The Charlatans en Novastar) mogen wij drie duotickets weggeven voor elke festivaldag. Een e-mail met als onderwerp "Zottegem rocks" naar info@damusic.be kan al voldoende zijn. Vergeet uiteraard je naam en de festivaldag dat jij naar Zottegem wil gaan te vermelden.

20 juni 2010
Patrick Van Gestel