21 januari 2013 t/m 3 februari 2013

Concertgids

Sneeuwstormen houden ons niet tegen. En u als doorgewinterd muziekliefhebber al evenmin, durven wij hopen. Dus snuisterden wij door de concertagenda’s op zoek naar wat komen gaat. Het is dat wat wij u hier nu voorschotelen. Alleen nog tijdig slikken. 

21 januari 2013 t/m 3 februari 2013



AB SESSIONS
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: donderdag 24 januari 2013 – 20u00
Wat: Een intieme avond met An Piérle, Imaginary Family, Love Like Birds, Oscar And The Wolf en Stef Kamil Carlens.
Waarom: Een unieke kans om Stef Kamil Carlens solo live te zien. An Pierlo brengt de songs van haar nieuwe plaat ‘Strange Days’ (solo) in avant-premiére. Dat, aangevuld met straf, nieuw talent als Oscar And The Wolf, Love Like Birds en Imaginary Family, lijkt ons al meer dan voldoende reden.
Kost: € 17 /14

WOODPIGEON
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: donderdag 24 januari 2012 – 19u30
Wat: Canadese fluisterfolkers
Waarom: Wij laten onze ziel nu eenmaal graag zalven met de zachte muziek van de bebaarde bard en zijn kompanen. Steeds weer weet hij ons in te palmen met muziek, die vaak aan de vroegere Sufjan Stevens doet denken, maar evengoed typish Woodpigeon is.
Voorprogramma : ARTHUR ADAM / 20TH CENTURY HANSA / LA CORNEILLE
Kost: € 13/10

THE SCENE
Waar: De Steenoven, Herzele / CC Mechelen -  Stadsschouwburg Mechelen
Wanneer: vrijdag 25 januari 2012 (Herzele)/zaterdag 26 januari (Mechelen)– 20u15
Wat: Eén van de beste rockgroepen van de lage landen
Waarom: ‘Code’, de  nieuwe van The Scene is een bijzonder opwindende plaat. Misschien wel de beste die ze ooit gemaakt hebben. Bovendien heeft de groep een sterke livereputatie. Ook al gaat de band al meer dan dertig jaar mee, de energie spat nog steeds van het podium. Bovendien zingt Thé Lau, sinds hij gestopt is met roken, beter dan ooit tevoren.
Kost: € € 20 (Herzele) € 21 (Mechelen)

AIMEE MANN
Waar: Vooruit, Gent
Wanneer: vrijdag 25 januari 2012 – 20u15
Wat: blondine met onderkoelde stem en haar kijk op de wereld
Waarom: Op één of andere manier kunnen wij niet om haar heen. Steeds weer slaagt Aimee Mann erin om liedjes te schrijven die herkenbaar zijn. Deze dame heeft ogen in haar hoofd en die gebruikt ze om te zien wat er allemaal mis gaat in de wereld. En wij zijn haar getuigen.
Voorprogramma : TED LEO
Kost: € 29/26,75

DE PORTABLES / TOMAN
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: vrijdag 25 januari 2012 – 20u00
Wat: Lof der zotheid
Waarom: De Portables hebben net een nieuwe plaat uit en eigenlijk had de voorstelling van die plaat al eerder moeten gebeuren, maar een gebroken poot besliste daar anders over. Nu staan ze weer klaar om u onder te kotsen met hun nieuwste liedjes. En voor de volledigheid hebben ze ook nog eens Tomàn bij hen.
Kost: € 12

Geert Verheyen, Else Van Doorslaer, Patrick Van Gestel

20 januari 2013