2015 in citaten (2)

Achtergrond

2015 loopt zo stilaan op zijn einde, maar de gebeurtenissen en uitspraken van het afgelopen jaar zullen beslist nog enkele jaren nazinderen. Twitterruzies, gebroken benen, blote geslachtsdelen, guacamole en Noel Gallagher. Allemaal fijne onderwerpen die de revue passeerden en op zijn minst de wenkbrauwen in een vreemde plooi legden. Dit zijn de quotes uit 2015, die je moet gelezen hebben, voor je het laatste blaadje van je Druivelaar scheurt.

 

 

 

 

 

“Hello Amsterdam!”

 • Pharrell waande zich tot drie maal toe in Amsterdam, terwijl hij op het podium van Pinkpop stond. In Landgraaf.

“I would find a baseball bat and I would beat the living shit out of that person probably and then I would go to jail without even being the slightest bit fucking sorry. Cuff me up, officer! I’m not trying to run, is that the van? Ok, I’ll get myself in! Just get me the fuck out of here."

 • Corey Tailor, frontman van Slipknot, heeft het niet zo voor de jeugd en hun selfiesticks.

“Hello Brussels!”

 • Pharrell, ondertussen gearriveerd op Rock Werchter, heeft nog steeds zijn gps niet helemaal in orde gekregen.

“Het is niet omdat #Jungle straks optreedt, dat wildparkeren is toegelaten. Staat je auto in de weg, wordt hij getakeld!

 • De Leuvense politie had zijn vermakelijkste medewerker aan de Twitterknoppen gezet tijdens Rock Werchter.

“Alright, I'm just going to stand for the rest of the performance, and hope it's over soon and then go home and throw these trousers out!”

 • Ed Sheeran bekende deze zomer in een interview dat hij in zijn broek heeft gescheten tijdens een intiem optreden in Dublin. U dacht dat u bij de Story beland was? Hoor het Sheeran hier zelf uitleggen.

“She grabbed my dick over and yanked it two or three times. I had already warned her”

 • Kevin Gates werd tijdens een optreden betast door een vrouwelijke fan, waarna hij haar enkele keren tegen het hoofd trapte terwijl zijn kinderen toekeken. U kan deze familieman trouwens in al zijn glorie gaan bekijken begin 2016 in de Botanique.

“Dude. No underwear and pierced? Fuck me… You never showed me that shit!”

 • Na nipplegate volgt in 2015 penisgate. Wanneer tijdens een optreden in Stockholm Lenny Kravitz zijn leren broek scheurt tijdens een diepe buiging komt voor de hele wereld zijn lange frans een frisse neus halen. Wat we daaruit leren? Dat Lenny geen onderbroeken draagt, dat er een vreemde blinker aan zijn fluit hangt en dat Steven Tyler (Aerosmith) dat allemaal graag op voorhand had willen weten

“Back to this bitch who had a lot to say about me the other day in the press. Miley? What’s good?”

 • Nicki Minaj gaat haar VMA award gaan ophalen, maar had blijkbaar nog een eitje te pellen met de host van de avond: Miley Cyrus. Altijd fijn, zo’n awardshow.

“I hope they get back together. They can support us”.

 • Alex James, bassist bij Blur, heeft wel oren naar een rëunie van hun rivalen Oasis. Het was dit jaar trouwens twintig jaar geleden dat de twee bands elkaar in de haren vlogen aan de top van de Britse charts.  

“I will always die for art”

 • Een quote halen uit de dertien minuten durende speech van Kanye West tijdens de VMA’s is onbegonnen werk. Van zijn monoloog over fruitsap en joints rollen tot deze bewuste zin, allemaal dingen om te onthouden. En vergeet vooral niet: Kanye for president!

"Millions are in love with Metallica and Black Sabbath. I just thought they were great jokes."

 • Keith Richards (Rolling Stones) kruipt vanonder zijn steen en schopt tegen enkele schenen.

"Rap – so many words, so little said. What rap did that was impressive was to show there are so many tone-deaf people out there."

 • Keith Richards zocht nog enkele schenen, en vond ze.

"I should have come on stage and given him a punch. How could he dare speak to my audience in that way? I always regretted not having done so"

 • Bruce Dickinson, zanger van Iron Maiden en vechtend tegen een smerige ziekte die kanker heet, op de vraag waar hij in zijn leven het meeste spijt van heeft. Hij had Axl Rose graag een rake klap verkocht toen deze tijdens een voorprogrammashow in Frankrijk hun publiek uitlachte omdat ze Frans spraken. Welcome to the club, Bruce!

"Are you trying to make me sound like the bloody Libertines?"

 • Mark Ronson haalt oude herinneringen boven na het zien van de documentaire ‘Amy’. Dit zou Amy Winehouse gezegd hebben toen hij bij de opnames van het nummer Rehab zijn typische, naar eigen zeggen “shitty”, drums onder het nummer zette. De Libertines leefden echter nog lang en gelukkig, en brachten dit jaar met ‘Anthems For Doomed Youth’ een comeback uit om u tegen te zeggen. Wie zijn u’s graag kwijt wil, raden we een tripje naar de AB aan op vier en vijf maart.

“I don’t want to because I’m afraid to lose my voice again”

 • Adele, op de vraag of er een tour gepland staat in 2016

“I don’t want to. I don’t want to drag my little boy in the spotlights”

 • Adele, op de vraag of er een tour gepland staat in 2016

“The crowds are too big – I don't know if I could do it."

 • Adele, op de vraag of ze Glastonbury wil headlinen in 2016

“I feel this is a disaster already”

 • Adele tijdens het aankondigingsfilmpje voor haar tour in 2016. Ze zal maar liefst zesendertig keer optreden in de grootste zalen van Europa, en daar kwamen na de grote vraag aan tickets nog eens twaalf extra data bij. Voor de duidelijkheid: de quote gaat over de opnames van het filmpje, niet over de concerten zelf… hopen we.

"This is an old song I’m going to sing for the little lady with the broken leg, because nobody wants a fuckin’ broken leg man!”

 • Dave Grohl kon in september tijdens een live show alweer grapjes maken over zijn gebroken been.

"And they're not very good at it"

 • Lemmy, zanger van Motörhead en gekend als het achtste wereldwonder, vult een journalist aan wanneer hij Radiohead aanhaalt als een band die zich bij elke plaat vernieuwt. Er komt trouwens een nieuwe plaat van Radiohead in 2016. Nu juist hopen dat Lemmy deze nog zelf in zijn cd-speler kan steken.

“Contrary to what some believe, Jack doesn't write the rider nor makes demands about his favorite snacks that must be in his dressing room. We're not even sure he likes guacamole”

 • Ach, guacamolegate. Of hoe Jack White zich van zijn minst sympathieke kant liet zien. Wanneer een rider uitlekte voor een show in Oklahoma besloten zowel Jack White zelf als zijn management alle optredens in Oklahoma te annuleren en een open brief de media in te sturen. Op de rider stond een behoorlijk gedetailleerd recept om guacamole te maken. Of de rider effectief van White afkomstig was, werd niet vermeld, maar zijn reactie spreekt boekdelen en laat zien dat guacamole echt wel not done is in de rock ’n roll wereld.

“We gon’b allrigh!”

 • Tijdens een protestmars in Cleveland vanwege het door de politie genadeloos neerknallen van een zwarte medemens, werd een nummer van Kendrick Lamar uren lang gescandeerd. Er breken uiteindelijk rellen uit. Het bewijs dat ‘To Pimp A Butterfly’ terecht en om verschillende redenen het album van het jaar wordt genoemd.

“Delete those tracks, don’t summon the dead, I am not your plaything”

 • Lou Reed verschijnt in een droom van Father John Misty en beveelt hem enkele tracks van het net te halen. Misty had namelijk enkele covers van op ‘1989’ van Ryan Adams op zijn beurt nog eens gecoverd in ware Velvet Underground stijl. Vader John schoot wakker en zette onmiddellijk zijn computer aan.

“To the people that think that I owe you shit. Payback’s a bitch and you know that shit”

 • Drake en Meek Mill vochten één van de grootste online gevechten uit van dit  jaar. Deze quote tijdens R.I.C.O, het nummer van begin dit jaar waar Meek Mill en Drake het wel nog goed met elkaar konden vinden,  is profetisch voor later. Meek Mill wordt wereldwijd gezien als de grote verliezer in de vete en kruipt sindsdien ver weg in een hoekje.

“We will never give up rock ’n rolling!”

 • Jess Hughes, zanger van Eagles Of Death Metal, wordt uitgenodigd op het podium tijdens het optreden van U2 in Parijs enkele weken na de aanslagen in de Bataclan . Een statement die we allemaal moeten volgen in 2016, en waar we graag mee afsluiten voor dit jaar.
21 december 2015
Joris Roobroeck