2 t/m 15 september 2013

Concertgids

Het festivalseizoen is nog niet helemaal afgelopen en de clubs en concertzalen openen al hun deuren voor het nieuwe concertseizoen. Het aanbod is dan misschien nog karig, er zit meer dan genoeg lekkers tussen voor de avontuurlijke muziekliefhebber. En dan staan wij klaar om u bij uw keuze te helpen uiteraard. Bovendien mogen we ook nog tickets weggeven.

2 t/m 15 september 2013



KING KHAN AND THE SHRINES
Waar: Magasin 4, Brussel
Wanneer: donderdag 5 september 2013 – 19.00 u
Wat: Showgaragerock
Waarom: Bij King Khan is het niet alleen de muziek die meetelt. De podiumact is minstens even belangrijk. Niet dat de frontman daarbij (letterlijk) veel om het lijf heeft. Maar zijn hoofd verstopt hij wel achter de nodige attributen. En de muziek, die rockt als de beesten en wordt bovendien nog eens opgeleukt met blazers en andere toeters en bellen. Voor wie zijn psychedelische garagerock graag ziet stuiteren.
Voorprogramma : NERVOUS SHAKES
Kost: € 16/13

BRAIDS
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: vrijdag 6 september 2013 – 19.30 u
Wat: lichtvoetige elektronica met hemelse stem
Waarom: Inmiddels is de band lichtjes afgeslankt, maar het recept is ongewijzigd gebleven. Vluchtige, relaxte elektronica wordt aangelengd met de fluwelen vocals van Raphaelle Standell-Preston. Laat je meevoeren op de mistige tonen van hun muziek om zo een natuurlijke high te bereiken.
Voorprogramma : SSALIVA
Kost: € 16/13/10

RAINBOW ARABIA
Waar: Madame Moustache, Brussel
Wanneer: vrijdag 6 september 2013 – 20.00 u
Wat: Een dansbare mengelmoes van exotische invloeden
Waarom: Een duo, maar man en vrouw, dat zegt vaak al genoeg. Pop en rock, maar erg dansbaar en vloeiend. Schichtig, maar toch toegankelijk. Soms heeft het iets weg van elektronische new wave van bands als The Human League, even verder kan dat dan weer helemaal afgestraft worden en gaan ze de avangardistische tour op. Maar dansbaar blijft het altijd.
Voorprogramma : HUNTER AS A HORSE
Kost: € 8

BLACK TUSK
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: zaterdag 14 september 2013 – 19.30 u
Wat: gebald sludgemetaltrio met roots in punk en hardcore
Waarom: Ze komen uit Savannah, Georgia, net als die andere sludgemetalgrootheden Kylesa en Baroness (zie ook het artwork), maar ze doorvlechten hun metal evengoed met de nodige hardcore. Het blijft wel melodisch. En de teksten (als die er al zijn) brullen ze uit volle borst. Vooral live is deze band een rush.
Voorprogramma : FIGHT AMP
Kost: € 14/11

DELOREAN / THE REVIVAL HOUR
Waar: DOKbox, Gent
Wanneer: zondag 15 september 2013 – 19.30 u
Wat: Een double bill van internationale allure
Waarom: Merkwaardige combinatie, de Spaanse synthpop van Delorean en de experimentele muziek van The Revival Hour (een Engelsman en een Amerikaan), maar toch wel enigszins op elkaar aansluitend. Waar Delorean nog behoorlijk toegankelijk is, durft The Revival Hour zijn spoken en geesten op de luisteraar loslaten. Waarschijnlijk werkt dit wel op het podium, biedt de ene soelaas nadat de andere heeft toegeslagen. Spannend wordt het hoe dan ook.
Kost: € 13,50

Tickets dus. De onovertroffen programmatoren van Magasin 4 zijn zo lief geweest ons een aantal duo’s te bezorgen. Stuur dus een mailtje naar win@damusic.be met de bands van je keuze als onderwerp als je tickets wil winnen voor The Decline + Black Sheep + Rotyes (15 september – 19u00), Cheer Accident + Primordial Undermind + Marteleur (16 september – 19u00) en Korekyojinn + Ruins Alone (19 september – 19u00).

2 september 2013
Patrick Van Gestel