2 t/m 15 november 2015

Concertgids

Een muzikaal overbezet Halloween-weekend net doorgeslikt en Autumn Falls komt met volle kracht aangestormd. Maar daar blijft het niet bij. Er is nog van alles te doen in de Belgische concertzalen.

Wie: JOSEF SALVAT

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 4 november 2015

Wat: Australische popsensatie die zich razendsnel een weg naar de top baant

Waarom: Josef Salvat heeft de stem en het talent om steengoede popsongs te schrijven. Zijn vorige passage in de Botanique was meeslepend, aanstekelijk en met momenten ook gewoon bloedmooi. Hij deed eerder dit jaar de Rotonde al ontploffen en zal met de Orangerie hetzelfde doen;

Wie: MARIANNE FAITHFULL

Waar/Wanneer: Kunstencentrum Vooruit, Gent / 4 november 2015

Wat: Grande dame van de pop, die zowat heel haar leven in haar stem kan liggen

Waarom: Aanvankelijk afgetekend als het bijzitje van onder meer Mick Jagger, maar deze inmiddels al negenenzestigjarige dame, heeft intussen haar adelbrieven in de popmuziek al ruimschoots verdiend. Ook al werden de hits vaak geschreven door anderen, de manier waarop zij ze vertolkte, maakten die songs tot de hare. Dat is nog steeds niet anders. En als u ons  niet op ons woord gelooft, is het hoog tijd dat u het aan den lijve gaat ondervinden.

Wie: COEUR DE PIRATE

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 8 november 2015

Wat: Canadese zangeres, die het Franse chanson nieuw leven inblaast

Waarom: Als je houdt van Françoise Hardy, France Gall en Zaz, dan is deze lieflijke chanteuse ongetwijfeld ook iets voor jou.

Wie: JACUZZI BOYS

Waar/Wanneer: Café De Zwerver, Leffinge / 13 november 2015

Wat: Energiek trio, dat geen enkel podium onvertimmerd achterlaat

Waarom: De platen van dit trio hollen in dit geval nog altijd achter de live ervaring aan, want wij ondervonden al aan den lijve dat zij hun songs naar een heel ander niveau tillen, eens ze op dat verhoogje staan. En daarbij heeft de omvang van de zaal geen enkele invloed. Als je dus in bent voor een avondje crowdsurfen, pogoën en alle bijhorende fun, is er maar één adres waar je terecht kan.

Wie: EVIL INVADERS

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 13 november 2015

Wat: Jonge Limburgse speedmetalband met lekker ouderwetse ballen, geflankeerd door één van de vaandeldragers van de Vlaamse stonerscene

Waarom: : Op Graspop toonden ze eerder dit jaar dat ze ook probleemloos en groot publiek kunnen inpakken, maar met hun energieke performances zijn ze pas echt op hun best in een klein kamertje zoals de AB Club.

Gratis tickets? Wel, we mogen niet klagen, meneer. Wat dacht u bijvoorbeeld van Muziekcentrum TRIX, van wie we tickets mogen uitdelen voor de concerten van Slaves (9 november) en Mikal Cronin in XL-versie (dus met blazers e.d. op 16 november). En van de Magasin 4 kregen we kaartjes voor Belpopgrootheden De Brassers (7 november) en de garagerockavond met onder meer Le Butcherettes en Drip Dry Man & The Beat Revolver (19 november). Wel nog even dat mailtje sturen met de band van je voorkeur als onderwerp naar win@damusic.be.

Andreas Hooftman, Jorik Anthonissen, Nic De Schepper, Patrick Van Gestel

1 november 2015