2 t/m 15 december 2013

Concertgids

Het eerste deel van het concertseizoen loopt stilaan op zijn einde. De zalen worden dan ingepalmd door eindejaarsfeesten en danceparties. Maar intussen kunnen we nog even genieten van festivals als Autumn Falls en Glimps en prachtige concerten van onder meer: 

2 t/m 15 december 2013



NEKO CASE
Waar: De Roma, Borgerhout
Wanneer: donderdag 5 december 2013 – 20.30 u
Wat: Schone deerne met schone liedjes
Waarom: De roodharige van The New Pornographers heeft eigenlijk al jaren een solocarrière, waarvoor het aan de andere kant van de grote plas altijd al meer storm heeft gelopen dan in het oude continent. En daar zal met haar laatste plaat helaas niet veel verandering in komen. Helaas ja, want ze maakt wel wondermooie songs, die blijven plakken. En wij zijn dan ook wat benieuwd hoe ze dat zal vertalen naar het podium.  (zie ook hieronder)
Voorprogramma : ROB MOIR
Kost: € 16 / 14

LIGHT OF DAY BELGIUM
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: dinsdag 10 december 2013 – 19.30 u
Wat: Uw geld voor de strijd tegen Parkinson
Waarom: Wij waren al twee keer getuige van een paar prachtige concerten met artiesten voor wie muziek meer is dan gewoon wat plaatjes. Ook dit jaar komen onder meer Jesse Malin, Joe d’Urso en Guy Davis hun beste beentje voorzetten voor de goede zaak. Wat u daar te zien zal krijgen zal uniek zijn, van onverwachte samenwerkingen tot speciale gasten. Want wij vreten onze hoed op als het bij de hoger vermelde drie heren gaat blijven.
Kost: € 18 / 15

DUM DUM GIRLS
Waar: Muziekodroom, Hasselt
Wanneer: woensdag 11 december 2013 – 20.00 u
Wat: Nog zo Dum Dum niet
Waarom: Dum Dum Girls zijn al lang niet meer het soloproject van Dee Dee. Dit is een volwaardige groep geworden, die met het nieuwe album ‘Too True’ lijken te evolueren van gitaarpop naar pure pop en de echokamers meer links laten liggen. En ze schamen zich er niet voor dat ze ook nog eens het aanzien waard zijn.
Voorprogramma : SURFER ROSA
Kost: € 12 / 9

RICHARD BUCKNER
Waar:  Club De Loge, Gent
Wanneer: woensdag 11 december 2013 – 19.30 u
Wat: altcountrylegende
Waarom: Hij draait al bijna twintig jaar mee intussen, durft al eens rare bochten te nemen en telt grote namen onder zijn fans. Nu komt hij zijn laatste plaat ‘Surrounded’ voorstellen. In zijn eentje uiteraard, maar daarom zal het nog niet minder indruk maken. Of hoe man met gitaar en stem nog altijd lijkt te werken.
Voorprogramma : CHUCK PAISLEY
Kost: € 11

SUNN O)))
Waar: De Kreun, Kortrijk
Wanneer: donderdag 12 december 2013 – 20.00 u
Wat: de ervaring overstijgt de muziek
Waarom: Een concert van Sunn o))) is iets buitengewoons. Niet alleen is er de visuele kick van de monnikenpijen en de muren van versterkers, uiteraard getooid in slierten mist, er is in de eerste plaats ook de muziek, die je aan de grond nagelt, die je ingewanden verscheurt. En wie weet ben je na die eerste keer gewoon verslaafd en sta je daar de volgende keer opnieuw met open mond (ook beter voor je oren) toe te kijken.
Voorprogramma : SYNDROME
Kost: € 25 / 22 / 19

Voor dat concert van Neko Case in De Roma mogen wij nog vijf duo’s weggeven. Mail je naam naar win@damusic.be en vergeet ook niet om de titel van haar laatste plaat als onderwerp van je mail op te geven. Wij zorgen voor de rest. Succes.

1 december 2013
Patrick Van Gestel