2 augustus - 15 augustus

Achtergrond

Even waren we ertussenuit, maar we zijn terug en dat zal u geweten hebben. Wij hebben voor de volgende veertien dagen de festivals uitgeplozen en kwamen bij deze lekkernijen uit. Niet dat er op die respectievelijke festivals niets anders te zien is, maar deze dingen zijn iets meer exclusief. Enfin, u ziet maar.

2 augustus - 15 augustus



TOOTS & THE MAYTALS
Waar: Reggae, Geel
Wanneer: zaterdag 7 augustus 2010 - 20.00 u
Wat: oude reggaerotten
Waarom: Deze heren gaven het genre een naam. Wat moet u nog meer weten? The Specials en The Clash hebben hun songs gecoverd, maar het zijn nog steeds de originelen die ons aan het dansen zetten. En dat zullen ze met u ongetwijfeld ook doen.

KING CHARLES
Waar: AFF, Genk
Wanneer: zaterdag 7 augustus 2010
Wat: belofte die hoge ogen gooit
Waarom: Met deze band haalde AFF een opkomend talent in huis, waarbij namen als Devendra Banhart als referentie worden aangehaald. Hij brouwt zijn eigen soepje met psychedelica en nu-weird-folk en wij lepelen ons bord maar wat graag tot de laatste druppel leeg.

JAMES WALSH
Waar: Dranouter
Wanneer: donderdag 5 augustus 2010 - 20.00 u
Wat: zien of Starsailor frontman het ook alleen kan
Waarom: De stem van James Walsh is uniek en dat heeft hij ook al meermaals bewezen. Nu gaat hij op de solotour en zal die stem nog beter uit de verf komen. Op Dranouter kan u hem een eerste keer op die manier aan het werk zien.

ORBITAL
Waar: Feest in het Park, Oudenaarde
Wanneer: vrijdag 13 augustus 2010 - 23.20 u
Wat: tweede leven van elektronicareuzen
Waarom: Vorig jaar overtuigden ze al op de Lokerse Feesten. Dit jaar gaan de broertjes Hartnoll dat ongetwijfeld nog eens overdoen in Oudenaarde. The Box behoort tot onze absolute favorieten op dit vlak en wij zijn ervan overtuigd dat u ook in Oudenaarde te horen zal krijgen waarom dat zo is.

Voor Feest in het Park hebben wij tickets beschikbaar voor vrijdag, zaterdag en zondag. Een mailtje naar info@damusic.be met vermelding van FihP en de gewenste dag en ze kunnen van u zijn.

WYCLEF JEAN
Waar: Antilliaanse Feesten, Hoogstraten
Wanneer: zaterdag 14 augustus 2010 - 01.00 u ('s nachts)
Wat: Fugee met politieke ambities
Waarom: Met The Fugees maakte hij één van de absolute hiphopklassiekers en ook zijn solowerk is steeds de moeite waard geweest. In 2010 brengt hij zijn nieuwe soloplaat uit, waaruit u ongetwijfeld de nodige nummers zal voorgeschoteld krijgen.

2 augustus 2010
Patrick Van Gestel