19 oktober t/m 1 november 2015

Concertgids

Genoeg gelummeld. Tijd voor concerten. En wat voor concerten.

19 oktober t/m 1 november 2015



Wie: ZAPPA PLAYS ZAPPA
Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout / 21 oktober 2015
Wat: zoon van, gitaarvirtuoos
Waarom: Dweezil Zappa heeft een schare fantastische muzikanten rond zich verzameld om integraal zijn vaders 'One Size Fits All' te brengen. Verwacht behalve die klepper nog een genereuze greep uit Franks greatest hits, gebracht met de begeestering die onlosmakelijk is verbonden met de familienaam.

Wie: MONO / SOLSTAFIR / THE OCEAN
Waar/Wanneer: Muziekodroom, Hasselt / 25 oktober 2015
Wat: postrock, postmetal en progrock allemaal op een hoopje gegooid
Waarom: Duitse progrock, Ijslandse postmetal en Japanse postrock. Er zijn geen grenzen meer, meneer. En daar zijn wij best blij om. Want elke band heeft wel iets eigens aan die muziek toe te voegen. Is het niet de taal, dan is het wel de aanpak of de insteek. Precies dat maakt van deze affiche een pareltje. Mono heeft een livereputatie opgebouwd, waar vele bands een puntje aan kunnen zuigen. Solstafir had pech op Dour festival en verdient op zijn minst een herkansing. En The Ocean verdient best wel wat meer aandacht. Wat let u om daarbij aanwezig te zijn?

Wie: RHYE
Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 27 oktober 2015
Wat: Canadees-Deens, muzikaal duo dat warme, zielvolle, elektronische nummers maakt
Waarom: Als een kruisbestuiving tussen Sade en The xx je wel iets zegt, dan zou het optreden van Rhye op je to-do-lijstje moeten staan. Leadzanger Mike Milosh betoverde ons anno 2013 met zijn zwoele, hoge stem op poppy debuutplaat ‘Woman’. Singles als The Fall en Open werken verslavend en worden zonder gêne bestempeld als sensuele seksmuziek. Maar wij hopen stiekem vooral op nieuwe nummers.

Wie: SWIM DEEP
Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 28 oktober 2015
Wat: vlotte, Britse pop
Waarom: Twee jaar geleden leerden we hen kennen dankzij de zomerse single The Sea. Met het eerder dit jaar verschenen album 'Mother' onder de arm komt de band uit Birmingham met voldoende ijzersterk materiaal naar de Botanique om er een mooie muziekavond van te maken.

Wie: MATTHEW E. WHITE
Waar/Wanneer: Magdalenazaal, Brugge / 1 november 2015
Wat: De meest soulvolle poprock, die je je kan voorstellen
Waarom: Over zijn solo-optreden in de AB waren de meningen verdeeld. Nochtans zagen wij hem eerder met band aan het werk en op die manier krassen in onze ziel maken. In Brugge zal er ook een band bij zijn. En wij kunnen u dan ook alleen maar aanraden om daarbij aanwezig te zijn. Want Whites liedjes zijn waanzinnig mooi en verdienen het om gehoord te worden. Dat alleen al moet volstaan.

Houdt u wel van avontuur en ook van pakweg Nick Drake? Dan kunnen wij u het concert van singer-songwriter Riley Walker en Mild High Club in Muziekcentrum TRIX op 28 oktober wel aanraden. En als u een mail stuurt naar win@damusic.be met als onderwerp “WALKER”, maakt u ook nog eens kans op een duoticket. Waarop wacht u dan nog?

Andreas Hooftman, Janne Degryse, Patrick Van Gestel

18 oktober 2015