18 t/m 31 mei 2015

Concertgids

Nu Les Nuits achter de rug zijn, is het weer tijd om het vizier op andere zalen te richten. Dan denken wij specifiek aan:

Wie: DE DIJK

Waar/Wanneer: De Effenaar, Eindhoven / 22 mei 2015

Wat: Balancerend op de grens van het levenslied en de rocksong

Waarom: Meer dan dertig jaar aan de slag en in België niet meer waard dan een voetnoot. Maar in die dertig jaar heeft dit Amsterdamse gezelschap een reeks songs bij elkaar geschreven, die toch in onze baard zijn blijven kleven. Met pareltjes als Groot Hart of Nergens Goed Voor, maar ongetwijfeld ook werk uit die nieuwe plaat ‘Allemansplein’ gaan zij weer harten breken daar in Eindhoven.

Wie: PALLBEARER

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 24 mei 2015

Wat: Nieuwe belofte van de doommetal.

Waarom: Pallbearer en België is een wat moeilijke relatie. Er diende al een optreden afgezegd te worden en hun eerste doortocht werd een beetje ondergesneeuwd door het andere geweld tijdens Desertfest. Nu is het tijd voor hun eerste, echte, Belgische zaaloptreden, dat ongetwijfeld de nodige vonken gaat geven. Wij zijn al fan van bij de eerste plaat en werden dat nog meer na de tweede. Laat de schemering dus maar invallen.

Wie: SHLOHMO

Waar/Wanneer: VK*Concerts, Brussel / 24 mei 2015

Wat: Henry Laufer is een gevestigde waarde in het elektronicamilieu. Als opstarter van het ‘We Did It’-collectief is hij de voortrekker van een nieuwe generatie jonge, beloftevolle producers.

Waarom: : De slechts vijfentwintigjarige genrepionier uit L.A. weet met zijn perfectie in beats en samples elk publiek naar zijn hand te zetten. De invloeden in de songs van Shlohmo zijn genreoverschrijdend wat maakt dat de man weleens verassend uit de hoek kan komen. Interessant is dan ook het feit dat zijn laatste plaat ‘Dark Red’ donkerder klinkt dan ooit tevoren.

Wie: STRAND OF OAKS

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 28 mei 2015

Wat: Strand Of Oaks is het alter ego van de nu tweeëndertigjarige en flink behaarde en bebaarde Timothy Showalter. Na een bijna-doodervaring besloot Showalter om de tokkelmuziek die hij tot dan toe had gemaakt opzij te schuiven voor wat hij echt wilde doen. Hij trok opnieuw de studio in en nam al zijn songs opnieuw op, daarbij gebruik makend van forsere gitaren.

Waarom: Omdat ‘HEAL’ één van de meest onderschatte topplaten van vorig jaar was en omdat Timothy Showalter doodeerlijke teksten over zichzelf en zijn jeugd verbroederd met muzikale kleedjes die van Bruce Springsteen of Neil Young zouden kunnen zijn. En omdat je JM, de ode aan een aan de alcohol overleden vriend, absoluut eens live gezien moet hebben.

Wie: JESSE MALIN

Waar/Wanneer: Café De Zwerver, Oostende / 30 mei 2015

Wat: Een beetje weggedeemsterd, maar nog steeds een rocker uit het zuiverste hout gesneden.

Waarom: Ooit stond hij op de rand van de echte doorbraak, maar die rand overschrijden is nooit echt gelukt. Zijn shows stonden nochtans bol van de potige rocksongs en het zou ons verwonderen als dat veranderd zou zijn. Nu komt hij zijn nakende, nieuwe plaat voorstellen met ongetwijfeld weer een marathonoptreden, gelardeerd met de nodige (tragi)komische verhalen.

Zie hieronder voor gratis tickets voor dit optreden.

Naar goede gewoonte mogen wij weer duotickets weggeven. Voor het hoger vermelde, niet te versmaden optreden van Jesse Malin in Café De Zwerver deze keer. Mail naar win@damusic.be om daarvoor kans te maken.

Jorik Antonissen, Geert Verheyen, Patrick Van Gestel

17 mei 2015