18 t/m 31 januari 2016

Concertgids

Eindelijk. Eindelijk komt het concertgebeuren terug tot leven. En omdat we weten dat u moeilijk kan kiezen, zijn ook wij dit jaar weer van de partij.

Wie: LUCINDA WILLIAMS

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 25 januari 2016

Wat: Grande dame van de americana

Waarom: Haar ‘Car Wheels On A Gravel Road’ wordt beschouwd als een meesterwerk, maar sinds die tijd - 1998, moest het u interesseren – is Lucinda Williams platen blijven maken en – vooral – blijven optreden. En ook dat is steeds een feest voor de liefhebber.

Wie: SHANNON WRIGHT

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 27 januari 2016

Wat: Jongedame voor wie de tijd gekomen is om uit de underground op te stijgen.

Waarom: Ze draait al ruim vijftien jaar mee, maar aan deze kant van de oceaan blijft ze een nobele onbekende. En als we zeggen dat de mannen van Shellac fan zijn, is dat geen tikje overdreven. Haar stem doet wat denken aan die van Heather Nova, maar de muziek leunt meer aan tegen de noisy rock. Het resultaat is even pittig als knuistig.

Wie: LUDOVICO EINAUDI

Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout / 28 januari 2016

Wat: Pianoman mengt klassieke kamermuziek met postmoderne invloeden. Voor fans van pakweg Max Richter, Olafur Arnalds, Nils Frahm, etc.

Waarom: Einaudi wil het publiek vooral zijn nieuwste album ‘Elements’ laten horen, al zou het kunnen dat hij ook wat uit zijn omvangrijke oeuvre als leverancier van soundtracks speelt of bloemleest uit ouder werk zoals ‘In A Time Lapse’, ‘Nightbook’, … Genoeg om naar uit te kijken dus.

Wie: CLAW BOYS CLAW / BETTIE SERVEERT

Waar/Wanneer: De Effenaar, Eindhoven / 29 januari 2016

Wat: Hollandse, oude glories

Waarom: Ooit vierden ze hoogtij, ook in Vlaanderen, maar intussen is Vlaanderen hen vergeten. Ze scoorden toen zelfs een occasionele radiohit. In Nederland zijn ze dat verleden nog niet vergeten en diepen ze deze bands met plezier terug op. En waarom zouden wij, Vlamingen, dan ook niet weer eens gaan kijken?

Wie: BOLLOCK BROTHERS

Waar/Wanneer: Magasin 4, Brussel / 29 januari 2016

Wat: Nog meer oude glories, dit keer van de iets ruigere soort

Waarom: Ze zouden aan een nieuw album werken, deze Britse oerpunkers. En 2ManyDJs zouden materiaal gaan aanleveren voor een remixalbum. Maar wie hiervoor opdaagt, wil waarschijnlijk toch de covers, die deze band ooit maakte, horen. Of songs zoals The Bunker of het hilarische Horror Movies. Maar ook als u gewoon voor een potje punk wil gaan, is daar niks mis mee.

Ook concerttickets blijven wij met plezier weggeven. Zo mogen wij dubbeltjes weggeven voor optredens in GC De Melkerij in Zemst, alwaar nationale helden als Nele Needs A Holiday samen met The Lighthouse hun ding komen doen op 23 januari. Een week later (30 januari) kan je in diezelfde Melkerij naar het meer stevige werk van Monster Youth en Horse Antlers gaan kijken en luisteren. Stuur een mail naar win@damusic.be met de naam van de band van je voorkeur. De rest doen wij.

Philippe De Cleen, Patrick Van Gestel

17 januari 2016