18 t/m 30 maart 2013

Concertgids

Klotenweer. Het lijkt ons moeilijk voor te stellen dat je die uitspraak niet gehoord hebt de afgelopen paar weken. Maar geen nood: het wordt ooit beter. Ook al omdat het niet meer slechter kan. Gelukkig zijn er nog plaatsen waar je op een warm stekje kan genieten van goede muziek. Muziek zoals die van…

18 t/m 30 maart 2013



RIVERSIDE
Waar: Biebob, Vosselaar
Wanneer: dinsdag 19 maart 2013 -- 20.00 u
Wat: toonaangevende progressieve rock
Waarom: het nieuwe album doet de vier Polen andere richtingen aftasten. Maar kwaliteit verloochent zich niet, en dit is alweer een Grand Cru die je ook live moet proeven. Decanteren tegen dinsdag graag!
Voorprogramma : JOLLY /DIANOYA
Kost: € 23

JAN SWERTS
Waar: STUK, Leuven
Wanneer: dinsdag 19 maart 2012 – 20.30 u
Wat: de missing link tussen Philip Glass en Mark Hollis
Waarom: Deze pianist heeft net zijn tweede plaat uit, waarmee hij verder de richting zoekt die zijn eerste plaat al aangaf. Ga dus luisteren en ondervind aan den lijve hoe de schilderijen, die aan de basis lagen van deze muziek, op piano klinken. Een samensmelten van zintuigen bijna.
Voorprogramma : ECHO BEATTY
Kost: € 16/14/12

MATMOS
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: donderdag 21 maart 2012 – 20.00 u
Wat: de mannen achter de electronische sound van Bjork.
Waarom: Dat komt ervan als je met grote namen samenwerkt, je wordt direct omschreven als "de mannen achter", terwijl ze eigenlijk op zichzelf een interessant parcours hebben afgelegd, met het mooie 'The Marriage Of True Minds' als voorlopig eindpunt, en misschien wel hoogtepunt. Hoewel ze blijven het experiment opzoeken, vinden ze meer en meer, schijnbaar per ongeluk, hun weg naar de perfecte popsong. Een mooie avond voor wie de betere electronica wil (leren) appreciëren.
Voorprogramma : BELLE DU PARVIS
Kost: € 17/14/11

NICOLE WILLIS & THE SOUL INVESTIGATORS
Waar: Handelsbeurs, Gent
Wanneer: zaterdag 23 maart 2012 – 19.00 u
Wat: De verpersoonlijking van de hedendaagse soul
Waarom: Ze woont en werkt vanuit Finland, maar ze blijft op en top Amerikaanse. En dat geldt ook voor de muziek die ze maakt. Wonderschone soul, die overloopt van emoties en gevoel. Wie iets heeft met oude soul, zal deze nieuwe interpretatie ongetwijfeld met volle teugen inhaleren.
Voorprogramma : BRZZVLL
Kost: € 19/16

SWANS               
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: zaterdag 30 maart 2013 – 20.00 u
Wat: springlevende zwanen
Waarom: Hun concerten hebben een haast legendarische status. Alleen daarom al zou je het collectief rond Michael Gira aan het werk moeten gaan zien. Niks is immers zeker bij deze band want het eenvoudige wordt complex en het ingewikkelde wordt tot op de draad ontrafeld. Laat u inwikkelen in een pakketje van experiment.
Voorprogramma : XIU XIU
Kost: € 28/25

En we mogen weer tickets weggeven. Voor volgende concerten hebben wij weer een stel duotickets voor de concerten van popfolkduo Wild Belle (26 maart) en de poppy rock van Ewert & The Two Dragons (27 maart) in de Botanique. Stuur als de bliksem een mail naar win@damusic.be met als onderwerp de band die je aan het werk wil zien en je bent al goed op weg. Succes!

Christoph Lintermans, Kristof Van Landschoot, Patrick Van Gestel

17 maart 2013