18 november t/m 1 december 2013

Concertgids

Genoeg gelummeld. Er is nog een wereld die verder gaat waar uw computer eindigt. Zet dus dit ding af en ga naar een concert. Maar wel nadat u gelezen hebt welk concert wij u van harte aanbevelen uiteraard.

18 november t/m 1 december 2013



SALLIE FORD & THE SOUND OUTSIDE
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: zaterdag 23 november 2013 – 20.00 u
Wat: Jongedame met haar op de tanden en een uitstekende band aan haar zij
Waarom: Sallie Ford heeft een strot, die ze je in elk nummer wel in je gezicht lijkt te gaan duwen. En bovendien is ze extravert genoeg om van elke show een pareltje te maken. Dit wordt er dan ook eentje om in te lijsten met niet alleen goede muziek, maar ook een band, die er helemaal voor gaat.
Kost: € 16 / 13 / 10

DISAPPEARS
Waar: De Kreun, Kortrijk /  Magasin 4, Brussel (zie ook hieronder)
Wanneer: woensdag 27 november 2013 – 20.00 u
Wat: Ondergrondparel
Waarom: Ze spelen iets dat tussen shoegaze en krautrock zweeft, hadden ooit Steve Shelley van Sonic Youth in hun rangen en durven songs eindeloos te rekken. Repetitie is dan ook een erg belangrijke factor in de song van deze band. Ongetwijfeld het checken waard. En bovendien met een uitstekend voorprogramma.
Voorprogramma : HIS CLANCYNESS
Kost: € 13 / 10 /7

TRICKY
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: woensdag 27 november 2013 – 19.30 u
Wat: Nieuw bloed voor oude glorie
Waarom: Hij was een tijdje uit het oog van de muzikale storm verdwenen, maar is nu, ook naar eigen zeggen, keihard terug. Met ‘False Idols’ heeft hij een plaat gemaakt, die er weer mag zijn, die naast zijn onovertroffen debuut ‘Maxinquaye’ kan staan. En dan wil je dat uiteraard graag aan de wereld laten horen. Het zal ons en hopelijk ook u benieuwen hoe dat gaat uitdraaien.
Kost: € 24 / 21

MOONFACE
Waar: STUK, Leuven
Wanneer: woensdag 27 november 2013 – 20.00 u
Wat: Gedreven piano singer-songwriter
Waarom: Spencer Krug heeft na de split van zijn vorige band Wolf Parade een nieuwe uitlaatklep gevonden: Moonface. Zijn laatste plaat, ‘Julia With The Blue Jeans On’, bulkt van de prachtige ontboezemingen, gebracht met bravoure en virtuositeit. Stem en piano zijn meer dan voldoende om gehoor te geven aan zijn zelfonderzoek en liefdesverklaringen. Wie houdt van singer-songwriters met grote emoties mag dit live niet missen.
Voorprogramma : SUPERHUMANOIDS
Kost: € 14 / 12 / 10

oOoOO
Waar: Charlatan, Gent
Wanneer: zaterdag 30 november 2013 – 20.00 u
Wat: angstaanjagende elektronica die het midden zoekt tussen postdubstep/r&b/house en ambient met een drone-obsessie
Waarom: oOoOO, zeg gerust ‘oh’, bracht twee uitstekende ep’s en een langspeler uit. De zware logge tonen kruipen onder je huid, vervormde stemmen komen spoken in je oor en sexy beats laten je gedwee heen en weer wiegen. Verwacht vooral geen spektakelshow.
Voorprogramma : BUTTERCLOCK
Kost: € 15 / 12

En weer kunnen wij het niet laten om tickets weg te geven. Voor het optreden van Disappears in de Magasin 4 (zie hierboven) mogen wij enkele duootjes weggeven. Stuur een mail naar win@damusic.be  met als onderwerp “Disappears” en het antwoord op de vraag naar welke band wij hierboven in verband met Disappears verwijzen. Succes.

Koen Van Dijck, Heidi Diels, Patrick Van Gestel

17 november 2013