18 februari t/m 3 maart 2013

Concertgids

Drukke dagen zijn het voor de muziekliefhebber. Elke dag is er wel ergens een interessante band mee te pikken in eender welk genre. Tijd dus om onze keuze voor de volgende veertien dagen bekend te maken. Want wie laat u nooit in de steek? Trouwens, check vooral onderaan deze gids. Want we hebben opnieuw tickets in de aanbieding.

18 februari t/m 3 maart 2013



ADRIAN CROWLEY
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: woensdag 20 februari 2012 – 20.00 u
Wat: de vlees geworden melancholie
Waarom: Wat wil je ook als je liedjes als The Saddest Song schrijft. Het zal een avond vol weemoed en diepe gedachten worden. Wegzinken in je eigen hoofd. Met de muziek van deze man als soundtrack is dat ongetwijfeld kinderspel.
Voorprogramma : STRAND OF OAKS
Kost: € 13/10

DAN DEACON
Waar: De Kreun, Kortrijk
Wanneer: woensdag 20 februari 2012 – 20.00 u
Wat: De man die van publieksparticipatie een sport maakte
Waarom: En het is een sport waarvoor hij de gouden medaille verdient. Dat ondervond onze man vorig jaar nog aan den lijve. Als je dus in bent voor een feestje, weet je nu al waar naartoe. En je zal het je niet beklagen.
Voorprogramma : INTERESTING TELEVISION PROGRAMS
Kost: € 15/12/9

AMENRA
Waar: Muziekodroom, Hasselt
Wanneer: zondag 24 februari 2012 – 20.30 u
Wat: De Caterpillar van de metal
Waarom: Amenra live is een ervaring. Zelfs al zegt de muziek je niks, dan nog kan je niet anders dan gebiologeerd toe te kijken hoe deze muzikanten zich vereenzelvigen met de muziek waar ze voor staan. Al is het maar één keer, maar dit moet je gezien hebben.
Voorprogramma : HESSIAN
Kost: € 15/12

CROSS-LINX FESTIVAL
Waar: De Effenaar, Eindhoven
Wanneer: donderdag 28 februari 2012 – 20.00 u
Wat: Unieke mix van indie met klassiek
Waarom: In Nederland deed men het al eerder. Patrick Watson mocht al eens met een klassiek orkest aan de slag en dat was een enorm succes. Nu werd dat idee verpakt als festival en krijgen de Canadezen het gezelschap van onder meer Lamb, Hauschka, Brandt Brauer Frick en Nils Frahm. En dat allemaal met klassiek orkest.
Kost: € 32,50

CODY CHESNUTT
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: zondag 3 maart 2012 – 20.00 u
Wat: Tot de heer bekeerde soulprofeet
Waarom: Zijn ‘The Headphone Masterpiece’ blijft in onze platenkast een speciaal plaatsje innemen. Wat zijn tweede plaat betreft, zijn we er nog niet helemaal uit. Prachtige soul, dat wel, maar (nog) niet van het niveau van zijn debuut. Benieuwd wat dat live gaat geven.
Kost: € 16/14

Op 16 maart spelen The Men in Magasin 4 in Brussel. In de VS zijn deze mannen goed bezig, maar aan deze kant van het grote water bewegen ze zich nog grotendeels in het ondergrondse. In onze volgende gids zullen ze zeker hun opwachting maken. En omdat wij weten dat u goede smaak heeft, geven wij twee duotickets weg voor dit ongetwijfeld fantastische concert. Mail naar  win@damusic.be en geef als onderwerp “Mannen weten waarom” op. U weet tenslotte waarom, nietwaar?

17 februari 2013
Patrick Van Gestel