17 t/m 30 september 2018

Concertgids

De eerste twee weken van het concertseizoen zijn alweer voorbijgevlogen. Tijd dus om u op te warmen voor een volgende reeks shows. Wat dacht u van...

 

Wie: NAUGHTY KIDS FEST

Wanneer/Waar: 21 september 2018 / Het Bos, Antwerpen

Wat: de nasleep van wat Ludo Mariman vijftig jaar geleden met The Kids opstartte

Waarom: Wie dacht dat punk dood was, slaat de bal volledig, maar dan ook volledig mis. Er is nog meer dan genoeg punkgeweld in de wereld, alleen maakt dat dan amok onder de naam van een ander genre. De naam No Age doet misschien alvast een belletje rinkelen, maar er is veel meer. Neem nu Honey Bucket, die de punkspirit in alle eenvoud hoog houden,of Woolen Men, die de songs laten primeren op de uitvoering. Trash Knife doet het met geweld (en een vrouwenstem) en Apostille schrikt er dan weer niet voor terug om elektronica in de sound te stoppen. Ziedaar de punk van vandaag: eigenzinnig, eigengereid, eigen geluid.

 

 

Wie: POPPY

Wanneer/Waar: 23 september 2018 / Botanique, Brussel

Wat: een extreem experimenteel, futuristisch project van een knotsgekke blondine.

Waarom: Poppy is een uniek internetfenomeen. Ze brengt verrassende en verfrissende elektropop à la Daft Punk (maar dan met de eigen engelenstem in de hoofdrol) waarop uw benen niet zullen kunnen stilstaan. Kortom: de nieuwe (en betere?) Dua Lipa.

 

 

Wie: DEAFHEAVEN

Wanneer/Waar:25 september 2018 / TRIX, Antwerpen

Wat: Nooit voor een gat te vangen black metalband

Waarom: Oogkleppen is iets wat ze bij Deafheaven zelden dragen. Al van het moment dat het eerste werk werd uitgebracht, is de groep rond (voornaamste songschrijvers) Kerry McKoy en George Clarke, op zoek gegaan naar iets wat andere metalbands niet hadden. Met 'Sunbather' sloeg dat een eerste keer aan en met 'New Bermuda' en met 'Ordinary Corrupt Human Love' werd nog een verdere stap gezet. Wat dat dan precies betekent voor de liveshows, komen ze in TRIX met plezier (hoewel...) uiteenzetten. Bovendien krijgt u er het onderschatte Inter Arma bovenop.

 

 

Wie: DARRELL COLE

Wanneer/Waar: 27 september 2018 / Het Bos, Antwerpen

Wat: een beloftevolle, Antwerpse rapper

Waarom: Darrell Cole, geboren in Londen maar getogen in Antwerpen, timmert al sinds 2013 aan een solocarrière, maar werd pas een tweetal jaren geleden door Sony opgepikt. Hoe hij klinkt? Als een meltingpot van hedendaagse trap met oldschool vibes en retro samples. Naast een performance zal de rapper u trouwens ook trakteren op zijn intrigerende levensverhaal. Zeker de moeite!

 

 

Wie: SONGS: MOLINA

Wanneer/Waar: 28 september 2018 / De Roma, Antwerpen

Wat: de viering van een veel te vroeg gestorven songschrijverstalent

Waarom: Magnolia Electric Co., Songs: Ohia, solo of in duo met pakweg Will Johnson, Jason Molina heeft nogal wat muziek nagelaten in zijn veel te korte leven. En dat is niet alleen ons opgevallen. Er zijn nogal wat artiesten, die hem in hun hart dragen. Een deel van die artiesten wil dat nu graag delen met de fans. Timothy Showalter (van Strand Of Oaks) is er daar één van. Hij zal samen met leden van de line-up van Magnolia Electric Co. de liedjes van Molina opnieuw onder de aandacht brengen. En The Tallest Man On Earth zal ook zijn steentje bijdragen.

 

(Met Jeroen Poelmans)

16 september 2018
Patrick Van Gestel