17 t/m 30 maart 2014

Concertgids

Potje pogoën? Tegeltje dansen? Of gewoon genieten van goede muziek. Het kan allemaal in de Belgische concertzalen. Enkel nog een keuze maken. Uit de volgende reeks bijvoorbeeld. 

17 t/m 30 maart 2014



ARCHITECTS
Waar: Muziekcentrum TRIX, Hoboken
Wanneer: dinsdag 18 maart 2013 – 19.00 u
Wat: Muzikale oorveeg met een spade
Waarom: Zo’n band waarvan je weet dat de muziek wordt opgediend op een bedje van vijf centimeter lange doornen. Zo’n band waarvan je overtuigd bent dat het concert zal ontaarden in moshpits van het ergste soort. Zo’n band die weet hoe je los te weken van je plaatsje. Zo’n band dus.
Voorprogramma : STRAY FROM THE PATH / NORTHLANE
Kost: € 20/18

THE NOTWIST
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: woensdag 19 maart 2013 – 20.00 u
Wat: Eén van Duitslands spannendste bands
Waarom: Met ‘Close To The Glass’ flikken ze het gewoon weer, de Duitsers van The Notwist. Weer weten ze hun eigenzinnige elektronica te rijmen met popmuziek om uit te komen bij iets dat enkel The Notwist weet te brengen. Live ook altijd een verademing. En wij durven wedden dat dat ook nu niet anders zal zijn.
Voorprogramma : JEL
Kost: € 26/23/20

TUXEDOMOON
Waar: Biekorf, Brugge
Wanneer: zaterdag 22 maart 2013 – 20.00 u
Wat: Unieke kans om experimentele cultband aan het werk te zien
Waarom: Blaine L. Reininger, frontman van dit illustere gezelschap, tourt als hij daar zin in heeft. En dus zijn de mogelijkheden om Tuxedomoon op een podium te zien schaars. Maar ze maken van die optredens dan wel iets speciaals. Pioniers van experiment, voorlopers van allerlei soorten crossover, Tuxedomoon.
Kost: € 17/14/12/9/5

SUN KILL MOON
Waar: Handelsbeurs, Gent
Wanneer: maandag 24 maart 2013 – 19.00 u
Wat: Roodhuisschilder vindt alter ego terug
Waarom: Omdat niemand treurnis zo kan verpakken als Mark Kozelek dat kan. Op één of andere manier weet hij emoties los te weken, die anders gewoon maar liggen sluimeren. Zijn nieuwe plaat wordt van alle kanten bewierookt. Tijd dus om te gaan aanschouwen of hij dat ook op het podium weet over te brengen.
Kost: € 18

MORGAN HERITAGE
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: vrijdag 28 maart 2013 – 20.00 u
Wat: rootsreggae zoals Bob Marley die nu zou maken
Waarom: Omdat zij de kunst verstaan om reggae vanzelfsprekend te doen klinken. Ondanks alle mogelijke invloeden die het genre uitrafelen, blijft Morgan Heritage koppig verderwerken aan hun eigen Jamaïcaanse weg. En op het podium is dat een feest. Elke keer weer.
Kost: € 22/19/17

16 maart 2014
Patrick Van Gestel