17 januari - 29 januari

Achtergrond

Waaraan kan je je eindejaarsbonus of de centen van je bomma nu beter aan spenderen dan aan een concert? Kom dus eindelijk uit die comfortabele stoel of vanachter je studieboeken. Ontspanning is nu eenmaal levensnoodzakelijk voor het behouden van een frisse kop. Maak die kop dus lekker leeg op de tonen van:

17 januari - 29 januari



NITZER EBB
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: vrijdag 22 januari 2010 - 20.00 u
Wat: EBM-klassieker
Waarom : Omdat Electronic Body Music nog steeds springlevend is en deze helden, zowat vijftien jaar na het vorige, zonet een nieuw album hebben afgewerkt. Maar u mag erop rekenen ook ouder werk te horen te krijgen.
Voorprogramma : Plastic Noise Experience en Ionic Vision
Kost: € 25/20

LOCAL NATIVES
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: maandag 25 januari 2010 - 20.00 u
Wat: één van de grote beloftes voor 2010
Waarom: In 'Duyster' werd er al gedweept met hun werk en wordt hen een grote toekomst voorspeld. Het concert en misschien ook hun carrière zou wel eens dezelfde vlucht kunnen nemen als die van Fleet Foxes, die ook voor een handjevol uitverkorenen ooit de Botanique in vervoering brachtten.
Kost: € 15/12/9

PETER HAMMILL
Waar: Spirit of 66, Verviers
Wanneer: donderdag 28 januari 2010 - 20.00 u
Wat: levende legende
Waarom: U mag dan te jong zijn om ooit van Van Der Graaf Generator gehoord te hebben. U bent ook nooit te oud om bij te leren. Een discografie, een arm lang, en een voorliefde voor experiment maken van deze man een unicum. Na de triomfantelijke (tijdelijke) reünie van de VDGG is hij ook weer solo op tournee.
Kost: € 25

JOHN DEE GRAHAM
Waar: Toogenblik, Haren
Wanneer: vrijdag 29 januari 2010 - 20.00 u
Wat: survivor uit de jaren '70 valt terug op zijn roots
Waarom:  Ooit verpandde hij zijn hart aan de punk, maar nu wijdt hij zich met zijn aan Tom Waits verwante stem volledig aan de rootsmuziek. Zijn liedjes getuigen van levenservaring en poëzie.  Hij heeft net een nieuw album -  'It's Not As Bad As It Looks'  - op de planken liggen en stelt u dat graag voor.
Kost: € ??

CARTE BLANCHE : DOURFESTIVAL
Waar: De Warande, Turnhout
Wanneer: zaterdag 29 januari 2010 - 20.15 tot 03.00 u
Wat: het Dourfestival dat de Kempen laat zien waar het voor staat
Waarom: Omdat Customs de revelatie van het moment is, omdat Selah Sue wil laten weten dat ze nog bestaat, omdat MVSC op de vorige editie van Dour de pannen van het dak speelde, omdat dit gewoon de moeite loont en bovendien nog eens zo goed als niks kost.
Kost: € 10

En zoals steeds behouden wij het beste voor laatst. Voor het concert van het nieuwste superduo Japandroids in de 4AD op 19 februari hebben wij drie duotickets liggen. Een mailtje met als onderwerp 'The Boys Are Leaving Town' naar info@damusic.be volstaat om bij de winnaars te horen. Hetzelfde geldt voor het concert dat Adam Green geeft in de AB op 9 februari (mail 'Adam Green'),

17 januari 2010
Patrick Van Gestel