17 februari t/m 2 maart 2014

Concertgids

U kan op uw lui gat blijven zitten en uw iPod, iPad of ander soortgelijk hightechdingetje bovenhalen om de laatste video van uw favoriet artiest te bekijken. Of u kan op ontdekkingsreis gaan en nieuwe dingen leren kennen. Dat is waar wij in beeld komen. 

17 februari t/m 2 maart 2014



ST. VINCENT
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: maandag 17 februari 2014 – 20.00 u
Wat: eigenzinnig individu vol muzikale verrassingen
Waarom: Verwacht je aan obscure covers en rare versies van eigen nummers. Verwacht je aan excentrieke kleren en weerspannige gitaren. Verwacht je aan een sprankelend concert vol  verrassingen. Maar verwacht ook weer niet te veel. Hoewel …
Voorprogramma : GLASS ANIMALS
Kost: € 22

THE DEEP DARK WOODS
Waar: De Zwerver, Oostende
Wanneer: zaterdag 22 februari 2014 – 22.30 u
Wat: Americana ten voeten uit
Waarom: Verwijzigen naar Band Of Horses en consorten, maar ook naar andere bands als CSNY of The Band. Deze jonge kerels grijpen expliciet terug naar het verleden en verpakken dat in een stel mooie songs.
Kost: € 7/5/3

THEE SILVER MT. ZION ORCHESTRA
Waar: 4AD, Diksmuide /Botanique, Brussel
Wanneer: zaterdag 22 /donderdag 27 februari 2014 – 19.30 u
Wat: Band met veel tralala
Waarom: Omdat hun nieuwe plaat net klaar is en deze uitstulping van het lichtjes fantastische Godspeed You!Black Emperor al lang haar bestaansrecht bewezen heeft. Wij vingen intussen al geruchten op dat de nieuwe plaat tot het beste van wat ze ooit al maakten  behoort. Maar u bent vast groot genoeg om daar zelf over te oordelen.
Voorprogramma : ERIC CHENAUX (Botanique)
Kost: € 18/16/14 (4AD) / 21/18/15 (Botanique

SLYDIGS
Waar: Rock Classic Bar, Brussel / Manuscript, Oostende
Wanneer: zaterdag 22 (Brussel) en zondag 23 (Oostende) februari 2014 – 20.00 u
Wat: Goeie, jonge rock-‘n-roll
Waarom: Vier gastjes met de zelfzekerheid van Mick Jagger en een gitaarkoffer vol pittige songs, klaar om de wereld te veroveren. Gitaarrock zoals hij nog te weinig gemaakt wordt. Songs die blijven hangen. En uiteraard met de nonchalance die Engelse bands zo eigen is. Laat ze het nu maar eens bewijzen.
Kost: € 0 (Brussel) /10 (Oostende)

CLOUD CONTROL
Waar: Charlatan, Gent
Wanneer: vrijdag 28 februari 2014 – 20.00 u
Wat: Onvoorspelbaar Australisch gezelschap
Waarom: Hoge stemmetjes, mooie harmonieën, krakende gitaren, obscure orgeldeuntjes en de songs die daarbij passen. Genoeg om ons alvast te overtuigen. Psychedelisch, obscuur met referenties naar hippiemuziek en verder ongetwijfeld nog een hoop andere verwijzingen, die wij over het hoofd zien.
Voorprogramma : DVKES
Kost: € 14/11

En van Magasin 4 mogen we tickets weggeven voor twee concerten: Staer  + Batalj + Zoho + Horacio Pollard, experimentele noisrock op donderdag 20 februari en de indienoiserock van STNNNG (US) + Shub + MASSIS op zondag 23 februari. You know the drill: mailen naar win@damusic.be met het gewenste concert als onderwerp.

16 februari 2014
Patrick Van Gestel