16 t/m 29 april 2018

Concertgids

We gaan weer erg divers deze week met sterk werk uit eigen land, hardcore van hoog niveau en Radiohead waarop je kan dansen. Om maar te zeggen: maak uw keuze en geniet ervan. En vergeet ook niet de GRATIS TICKETS uit te checken.

 

Wie: EVERYTHING EVERYTHING

Wanneer/Waar: 18 april 2018 / Botanique, Brussel

Wat:een beetje zoals Alt-J na een paar lijntjes coke; of zoals The Guardian het verwoordde: “A Radiohead you can dance to”.

Waarom: De band combineert creatieve, experimentele songwriting met de intrigerende en eindeloze variatie in de vocals. Energiek, verfrissend, experimenteel, dansbaar, … Kortom: popmuziek van de goede soort. De band die Editors tegenwoordig probeert te zijn, maar dan met succes.

 

 

Wie: CONVERGE

Wanneer/Waar: 24 april 2018 / Muziekodroom, Hasselt


Wat: Bijna dertig jaar aan de gang en nog steeds aan kop van het hardcorepeloton

Waarom: Omdat ze er verdorie werk van hebben gemaakt, daar in de Muziekodroom. Want naast deze pioniers staat ook Crowbar mee op de affiche. Smeer je kuiten dus maar in als je mee wilt gaan springen, hossen, circle pitten en/of stagediven. Want het zal er gaan spannen. Mogen wij u er ook nog even aan herinneren dat dit kwartet met 'The Dusk In Us' opnieuw een kanjer van een plaat gemaakt heeft? Zo eentje waar je naar kan blijven luisteren? Als je dus Jacob Bannon zich het hart uit het lijf wil zien schreeuwen, weet je waar naartoe. Net als ons dus.

 

 

Wie: WHITE FANG

Wanneer/Waar: 25 april 2018 / In de Ruimte, Gent

Wat:
Onderbroekenlol voor slackers

Waarom: White Fang heeft al heel wat passages in België achter de rug; met optredens in DOK Gent en op Rock Zerkegem als imponerende pisvlekken op beige onderbroeken. De jongens uit Portland, hipsterhoofdstad uit de Ustated Nights, hebben een absurd gevoel voor humor, brengen slordige gitaarriffs van achter een mistgordijn van wietrook en zijn freaks die zichzelf en het publiek nooit serieus nemen. Ze hebben ondertussen een grote fanbase bijeengegaard in Vlaanderen en staan altijd garant voor een stonerpunkfeestje. Bestaat er zoiets als stonerpunk? Ah, who cares. Just enjoy the ride.


Voor dit concert mogen wij duotickets weggeven. Stuur als de wiedeweerga een mail naar win@damusic.be met als onderwerp “WHITE FANG” om kans te maken.

 

 

Wie: MACHIAVEL

Wanneer/Waar: 27 april 2018 / Spirit Of '66, Verviers

Wat: vaderlandse symfonische rock uit de tweede helft van de jaren zeventig, in de trant van Yes, Genesis en Supertramp. Toch had Machiavel – vooral dankzij de stem van Mario Guccio – een eigen geluid. Hun eerste drie, meest symfonische elpees worden nu live gevierd.

Waarom: de populariteit van progrock in de seventies is ook aan ons land niet voorbijgegaan. Aan Nederlandstalige kant had je Isopoda uit Aalst die vergeleken werd met Genesis. Maar het meeste succes hadden onze Franstalige broeders van Machiavel. Als eerste Belgische band trad Machiavel ooit op in een uitverkocht Vorst Nationaal, en ook in Europa kreeg het een voet aan de grond.

 

 

Wie: HORACE ANDY / MAD PROFESSOR

Wanneer/Waar: 27 april 2018 / De Casino, Sint-Niklaas

Wat: De Jamaicaanse reggaezanger Horace Andy begon zijn carrière in de vroege jaren zeventig bij het befaamde Studio One-label, onder de vleugels van Coxsone Dodd. Eén van zijn grootste hits, Skylarking, dateert uit die tijd. In de jaren negentig werkte hij samen met de triphoppers van Massive Attack, wat opnieuw enkele hitsingles opleverde. Man Next Door bracht hij zowel solo als bij die Britten uit. Ook de legendarische dub-producer Mad Professor werkte overigens al samen met Massive Attack. Hij staat ook bij de favoriete contacten opgeslagen op de gsm’s van reggaelegendes als Lee ‘Scratch’ Perry, Jah Shaka en Sly & Robbie. En ook Horace Andy is natuurlijk vriend aan huis. Waarom: Horace Andy heeft de bijnaam ‘Sleepy’, wat verwijst naar zijn zangstijl. Sluit gerust je ogen en laat je gewillig meevoeren op zijn trip. In slaap vallen zul je niet doen, want door de diversiteit aan genres kan hij je moeiteloos een uur lang blijven boeien. Zeker met Mad Professor achter de knoppen, die in Sint-Niklaas ook een aftershow verzorgt. Verwacht je aan een mix van dub, reggae, rocksteady, triphop en dancehall, met ook uitstapjes naar jungle en drum’n’bass. Dit zou wel eens een legendarische avond kunnen worden!

 

 

En dan is er nog de finale van de Rock Rally, waarvoor wij hier tickets weggeven.

 

Jorik Antonissen, Christoph Lintermans, Joris Roobroeck, Wouter Verheecke

15 april 2018
Patrick Van Gestel