15 t/m 28 juni 2015

Concertgids

Het seizoen loopt op zijn laatste voeten. Men moet je vastbinden op je stoel opdat je niet met rugzak en tent aan de deuren van één of andere wei gaat staan. En toch… er zijn nog altijd toffe concertjes om hier en daar mee te pikken.

Wie: BIG SEAN

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 17 juni 2015

Wat: Hiphopper Big Sean komt de AB doen bouncen met de release van zijn derde album 'Dark Sky Paradise.'

Waarom: Met zijn derde schijf komt Big Sean moeiteloos vanonder de vleugels van Kanye West om zich naast andere grootheden genre Kendrick Lamar, Drake en A$ap Rocky te nestelen. Topalbum, dus verwacht je maar aan een stevig avondje.

Wie: JEFFREY LEWIS & THE JRAMS

Waar/Wanneer: Magasin 4, Brussel / 18 juni 2015

Wat: Anti-folkheld waarop geen enkel etiket blijft plakken en die vooral doet waar hij zin in heeft.

Waarom: Een plaat met niks dan covers van Crass? Geen probleem. Een eerbetoon aan Leonard Cohen (zij het eerder kinky)? Geen probleem. Een plaat met Kimya Dawson? Geen … Enfin, u begrijpt waar we naartoe willen. Striptekenaar en muzikant Jeffrey Lewis doet al jaren zijn eigen ding, heeft lak aan eender welke stroming die dat jaar weer eens de kop opsteekt en komt er moeiteloos mee weg.

Wie: JENNY HVAL

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 18 juni 2015

Wat: Charismatische, Noorse chanteuse. Niet om zonder handschoenen aan te pakken.

Waarom: Als je Michael Gira tot een van je grootste supporters mag rekenen, ben je wellicht geen lieverdje. En dat is Jenny Hval ook niet. Ze heeft een voorliefde voor controversiële thema's en sleurt je live mee in de krochten van haar ziel. Als je durft ... zeker gaan kijken!

Wie: PISSED JEANS

Waar/Wanneer: De Kreun, Kortrijk / 18 juni 2015

Wat: Brutale hardcore zonder genade

Waarom: Dat wij enthousiast waren over de laatste plaat van Pissed Jeans is waarschijnlijk licht uitgedrukt. Geen enkele reden dus om dit unieke en enige clubconcert van de band te missen. Je kan er alvast vergif op innemen dat het zweet in beken de Kreun zal uitvloeren. Moshpits zijn onvermijdelijk en zelfs de nodige stagedives worden voorspeld. Wie zijn hardcore graag hard, snel en puntig heeft, weet dus waarheen.

Wie: LIGHTNING BOLT

Waar/Wanneer: Het Bos, Antwerpen / 27 juni 2015

Wat: Hyperkinetisch duo met eigen willetje

Waarom: Ze durven de eigen rijen versterkers al eens midden in de zaal op te stellen en niet op het podium, hoewel dat niet altijd een garantie is. Maar de twee Brians, Chippendale en Gibson, staan wel garant voor een broeierige zwijnenstal waar zij passeren. De ene drumt en zingt door een in een masker ingebouwde microfoon, de ander speelt bas en een hele batterij pedalen. Het is zowat zes jaar geleden dat ze nog een plaat hebben uitgebracht, maar nu zijn ze keihard terug.

Fabian Desmicht, Niel Van Herck, Patrick Van Gestel

15 juni 2015