15 t/m 28 februari 2016

Concertgids

Hammertime! Want de komende veertien dagen staat er weer allerlei moois op het programma.

15 t/m 28 februari 2016Wie: GARY CLAIL
Waar/Wanneer: Les Ateliers Claus, Sint-Gillis / 19 februari 2016
Wat: het summum van Engelse dub
Waarom: Omdat hij de standaard zette met zijn On-U-Sound-system en het bijhorende platenlabel. Tegenwoordig doet hij het opnieuw onder eigen naam. En nu komt hij bewijzen waarom hij nog steeds aan de top staat. Wie dub een warm hart toedraagt, weet waarheen.

Wie: EMPRESS OF
Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 20 februari 2016
Wat: Grimes? Purity Ring? Björk? Beyoncé? Geen van hen bracht vorig jaar materiaal uit dat opwindender klonk dan dat van Lorely Rodriguez, a.k.a. Empress Of. De New Yorkse maakt popmuziek zoals popmuziek hoort te klinken anno 2016. Simple as that.
Waarom: Twee redenen: altijd fijn om te kunnen zeggen dat je er bij was toen ze nog maar in de Rotonde van de Botanique stond en How Do You Do It, dé danshit van 2015.

Wie: DHAFER YOUSSEF
Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout / 24 februari 2016
Wat: Tunesische zanger-componist, die even goed overweg kan met de oud als met hedendaagse elektronica.
Waarom: ‘Birds Requiem’, dat nieuwe muzikale paden verkent. Maar eigenlijk vooral omdat Youssef garant staat voor jazzy muziekplezier en niet vies is van risico of experiment. Integendeel, hij doet niets liever dan diep persoonlijke verhalen van een bijzondere score te voorzien.

Wie: JENNY HVAL & SUSANNA
Waar/Wanneer: Handelsbeurs, Gent / 26 februari 2016
Wat: 2 eigenzinnige Noorse vrouwen
Waarom: Susanna kenden we al van Susanna And The Magical Orchestra, Jenny Hval bracht vorig jaar het geweldige ‘Apocalypse, Girl’ uit (waarmee ze heel wat eindejaarslijstjes haalde). In de Handelsbeurs brengen ze hun samenwerking ‘Meshes Of Voices’ uit 2014, dat bekroond werd met de Noorse variant van de Grammy’s. Verwacht je aan een unieke mix van traditionele elementen, elektronica, en twee unieke stemmen.

Wie: JESSE MALIN
Waar/Wanneer: De Zwerver, Leffinge / 27 februari 2016
Wat: ouwe rocker komt bewijzen dat hij het live nog steeds kan
Waarom: Al hadden wij dan onze twijfels bij het laatste album, wij zijn er tegelijkertijd ook heilig van overtuigd dat hij op het podium de boel nog steeds op zijn kop zet. Wij zagen hem ooit met elektrische gitaar en al spelen in de gang op weg naar de concertzaal om dan later bovenop de boxen te gaan springen. Om maar te zeggen, het is niet echt doorsnee, zo’n concert van Jesse Malin.
Win je gratis tickets hieronder.

En dan zijn er nog de goede zielen onder de programmatoren, die ons af en toe gratis tickets laten weggeven. De oogst is mooi deze keer. Zo komt no wave-legende Lydia Lunch van jetje geven in de Magasin 4 op 5 maart a.s. Vergeet dan ook niet meteen even Crowd Of Chairs uit te checken.

Ook voor Jesse Malin in De Zwerver (zie hierboven) mogen wij een mooi stel tickets weggeven voor wie snel is en van een stevig potje rocken houdt.

De gegadigden onder u sturen, zoals gewoonlijk, een pijlsnelle mail naar win@damusic.be met als onderwerp het concert van uw keuze. Wij doen dan de rest. Succes!

14 februari 2016