15 t/m 28 april 2013

Concertgids

Ah de zon. Voor even dan toch. Maar laat deze temperaturen je vooral niet tegenhouden om je  te begeven naar de concertzaal van uw keuze. Want ook daar zijn de temperaturen vaak hoger dan het gemiddelde. En de zon schijnt er al evenzeer. 

15 t/m 28 april 2013



JOHN GRANT
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: donderdag 18 april 2012 – 20.00 u
Wat:  Bebaarde singer-songwriter en ex-lid van alternatieve rockband The Czars
Waarom: ’s Nachts zouden we John Grant liever niet tegen het lijf lopen, maar in de Botanique maar al te graag. Deze Amerikaan begon zijn solocarrière amper drie jaar geleden en verbaasde vriend en vijand met zijn oprechte softrock. Met ‘Pale Green Ghosts’ stelt hij zijn tweede plaat voor, waarop beats uit de jaren tachtig gecombineerd worden met gitzwarte teksten over zijn geaardheid en zijn HIV-besmetting. Voor wie houdt van dramatische avonden.
Kost: € 19/16/13

STIFF LITTLE FINGERS
Waar: Het Depot, Leuven / 4AD, Diksmuide
Wanneer: donderdag 18 (Depot) en zondag 21 (4AD) april 2012 – 20.00 u
Wat: Punkhistorie in the flesh
Waarom: Eerlijk gezegd hebben we geen idee hoe het dezer dagen met deze oude punkers gaat, maar in de jaren zeventig en tachtig stonden ze garant voor enkele prachtige platen. En dat alleen al is meer dan voldoende reden om hen nog eens (of eindelijk) aan het werk te gaan zien.
Voorprogramma : UNWANTED TATTOO (4AD) / 164 SPEEDPUNK (Depot)
Kost: € 20/17/15 (Depot) /

WOODEN WAND
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: zondag 21 april 2012 – 20.00 u
Wat: houten klaas als singer-songwriter
Waarom: Blues, folk, countruy, het past allemaal in het toverstokje van Wooden Wand. De sterretjes die hij tevoorschijn tovert schitteren vanwege de originele kijk op al die genres. Laat jeverrassen door deze eenzame houten toverstaf, die op ingenieuze wijze zijn kijk op de wereld op u loslaat.
Kost: € 0

UFOMAMMUT
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: donderdag 25 april 2012 – 20.00 u
Wat: pastametal met psychedelisch sausje
Waarom: Jawel, ook in Italiëmaken ze metal die meetelt. Dit Ufomammut weet hoe een riff op te bouwen en om te zetten tot een neushoorn op speed. Bereid je voor om verpletterd, gespiest en overrompeld te worden door een trio Italianen, die hun eigen kijk hebben op psychedelica en metal.
Voorprogramma : STATUE
Kost: € 15/12

THE BOOTLEG BEATLES
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: donderdag 25 april 2012 – 20.00 u
Wat: de Fab Four, of wat daar het dichtst bij in de buurt komt
Waarom: Wij hoeven u vast niet te vertellen waarom u het origineel nooit meer aan het werk zal zien. En dit surrogaat is wel van bijzonder hoge kwaliteit. Als u dan toch een keer The Beatles aan het werk wil zien, is dit dus het moment.
Kost: € 23

We zijn in een gulle bui deze week. U heeft vast al opgevangen dat we twintig – jawel tienkeer twee – tickets weggeven voor het concert van Theme Park op 20 april in de Botanique. Maar er is nog meer. Ook voor het uitverkochte concert van Safi & Spreej op 20 april in de AB hebben we nog duo’s liggen. En tenslotte spelen ook nog Wolf Eyes op 26 april in de Magasin 4. Daarvan mogen we ook enkele duo’s uitdelen. Zeg nu nog eens dat wij niks voor u over hebben. Mail naar win@damusic.be met als onderwerp het concert van je keuze en je bent al goed op weg.

14 april 2013
Patrick Van Gestel