14 maart - 28 maart

Achtergrond

Het aanbod is stilaan overweldigend. De festivals lossen hun eerste namen. De stadsfestivals zitten al op kruissnelheid. En u, u moet kiezen. Maar wij staan u daarin graag bij en schotelen u onze tweewekelijkse selectie voor, gewoon voor het geval dat u er zelf niet uitkomt.

14 maart - 28 maart



THE AVETT BROTHERS
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: zaterdag 20 maart 2010 - 20.00 u
Wat: Belgium, Belgium, take them in
Waarom: 'I And Love And You' is ongetwijfeld één van de meest originele rootsplaten van 2009 geweest. En deze heren zijn daarvoor verantwoordelijk. Boordevol emoties en vooral ondersteund door prachtige muziek weten The Avett Brothers steeds de juiste snaren te raken.
Voorprogramma : THE VALERIE SOLANAS
Kost: € 12

OWEN PALLETT
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: dinsdag 23 maart 2010 - 20.00 u
Wat: Een vleesgeworden laatste fantasie
Waarom: Deze violist heeft misschien nog niet de status van de groep waarmee hij ooit speelde bereikt, maar vermoedelijk is hij daar ook niet naar op zoek. Originele, gedurfde en vooral haarscherpe composities gebracht op een ongewone manier is wat je van deze man mag verwachten.
Kost: € 13/10/7

RETRIBUTION GOSPEL CHOIR
Waar: De Kreun, Kortrijk
Wanneer: vrijdag 19 maart 2010 - 20.00 u
Wat: Low, maar dan anders
Waarom: Alan Sparhawk en Steve Garrington mogen dan beiden in Low spelen, daar stopt de vergelijking ook. Ons doet Retribution Gospel Choir eerder denken aan het beste van Super Furry Animals met godsdienstige inslag. Maar de moeite waard is dit zeker.
Voorprogramma : SUKILOVE
Kost: € 12/10/7

REVEREND HORTON HEAT
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: vrijdag 26 maart 2010 - 19.30 u
Wat: brokkenbilly
Waarom: De dominee legt u met hand en tand uit waarom hij u wil en zal bekeren tot de rockabilly. De Heat heeft de rockabilly een nieuwe injectie gegeven, waaruit opnieuw kan geput worden. Zelfs als het genre u niets zegt, maar u wel iets heeft met de energie die van rock kan uitgaan, zal dit spektakel u niet teleurstellen.
Voorprogramma : SUPERSUCKERS / DEADBOLT / THE GRAVE BROTHERS
Kost: € 20 / 17

D.M. STITH
Waar: Het Stuk, Leuven
Wanneer: donderdag 25 maart 2010 - 20.30 u
Wat: muziek in laagjes
Waarom: Omdat deze jongeman zijn muziek op intense wijze aan de man weet te brengen. Zijn nummers zijn opgebouwd om stuk voor stuk een climax te bereiken. Laat uw oren bekleden met ribfluweel en geniet.
Voorprogramma : HEAD FULL OF FLAMES
Kost: € 5

Al goed, al goed. Ook deze week zijn er weer tickets te winnen. Wat dacht u bijvoorbeeld van The Opposites in het Depot in Leuven (24 maart), of van Clare & The Reasons (21 maart) , The Heavy (25 maart) of Lonelady (30 maart) in de Botanique? En dan hebben we het niet eens over Wallace Vanborn en Landfill (25 maart) in de AB. Een mailtje met de naam van de groep als onderwerp (en je eigen naam uiteraard) naar info@damusic.be en u bent bij de gelukkigen.

14 maart 2010
Patrick Van Gestel