14 april t/m 19 april

Concertgids

Ok, het is allemaal zo’n beetje geconcentreerd tussen 17 en 19 april, maar u krijgt er meteen toch een mooie reeks bij om uw keuze uit te maken. Zo zijn wij nu eenmaal. Veel te gul. Vandaar ook die gratis tickets onderaan waarschijnlijk.

14 april t/m 19 april



FAMILY OF THE YEAR
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: maandag 14 april 2013 – 20.00 u
Wat: Schoon liekes van schoon jonges en maske
Waarom: Ze kunnen zo schoon zingen, meneer. En hun liedjes steken zo mooi in elkaar. Maar de echte klik bij het grote publiek moet nog komen. Of misschien liever niet. Want ze hebben het wel in zich om potten te breken. Of ligt dat aan ons?
Voorprogramma : WILLY MASON
Kost: € 13/11

SLEEPMAKESWAVES
Waar: Muziekodroom, Hasselt
Wanneer: donderdag 17 april 2013 – 20.00 u
Wat: Postrock met pit
Waarom: Er wordt niet gezongen. Dus de term postrock is niet zo ver gezocht. Aan de andere kant zit er meer in deze jongens van down under. Zij houden het spannend op andere manieren en durven de nummers bijvoorbeeld al eens te laten remixen.
Kost: € 9/6

FOREIGNER
Waar: Muziekcentrum TRIX, Antwerpen
Wanneer: donderdag 17 april 2013 – 19.30 u
Wat: classic rock op jaren
Waarom: Op jaren, maar daarom nog niet versleten. Wij denken met weemoed terug aan nummers als Cold As Ice of Seventeen, maar op Graspop bewezen ze enkele jaren geleden dat er nog vuur in deze oudjes steekt. En dat komen ze nu met plezier opstoken.
Voorprogramma : FM
Kost: € 40 / 38

THE DINOSAUR TRUCKERS / DEREK W. DUNN /
Waar: De Klinker, Aarschot / Magasin 4, Brussel
Wanneer: vrijdag 18 (Aarschot) en maandag 21 (Brussel) april 2013 – 20.00 u
Wat: roots, bluesrock en country van de hoogste plank. 
Waarom: The Dinosaur Truckers hebben in België al een paar keer bewezen hoe je een feestje moet bouwen. Slam & Howie And The Reserve Men spelen een eenmalige show in België. En bij Derek W. Dunn is de rootsmuziek er van kleins af met de paplepel ingegoten. Need we say more? (info: rootstownaarschot@telenet.be)
Voorprogramma: SLAM & HOWIE AND THE RESERVE MEN (Aarschot) / FRED DELTENRE (Brussel)
Kost: € 10 (Aarschot) / 7 € (Brussel)

INSTANT KARMA
Waar: De Grote Post / Krush Club, Oostende
Wanneer: vrijdag 18 en zaterdag 19 april 2013
Wat: Festival dat verder kijkt dan zijn neus lang is
Waarom: Want hier treden bands op die je in het gangbare festivalcircuit minder vaak tegenkomt. Dan denken wij aan Sleepy Sun of White Mystery. En bovendien haalden ze een keur van Belgische bands naar Oostende. Je kan dus meteen ook Kenji Minogue en Little Trouble Kids meepikken.
Kost: € 15

No rest for the wicked. En dus mogen wij alweer opdraven voor het gratis uitdelen van tickets. Voor Kongh, Luik en Sunken bijvoorbeeld op 17 april in de Magasin 4. Of voor het concert van The Dinosaur Truckers (zie hierboven) in diezelfde Magasin 4. En tenslotte willen wij onze Nederlandse lezers ook een plezier doen. Want zij kunnen gratis naar Gabriel Rios op 1 mei in Gebouw T in Bergen-Op-Zoom. Stuur als de bliksem een mail naar win@damusic.be met als onderwerp het concert van je keuze. Wij doen de rest.

Patrick Van Gestel en Bert Gysemans

13 april 2014