13 t/m 26 mei 2013

Concertgids

Het nachtelijk, botanisch geweld loopt stilaan op zijn einde, maar mei blijft ook dan nog een topmaand voor de liefhebber van pittige concerten. U kan uiteraard zelf op zoek gaan, maar omdat wij u kennen en u nu eenmaal lui van aard bent – aan jezelf ken je een ander – zetten wij u alvast op weg.

13 t/m 26 mei 2013



MOUNT EERIE
Waar: De Kreun, Kortrijk
Wanneer: woensdag 15 mei 2012 – 20.00 u
Wat: introspectieve dromer maakt dito muziek
Waarom: Phil Elverum is zijn naam en onder het mom van Mount Eerie maakte hij vorig jaar twee prachtige platen, die hem van zijn meest kwetsbare kant laten zien. Laat u inpakken door deze talentvolle artiest voor een reis door zijn persoonlijke dromen.
Voorprogramma : LE TON MITE
Kost: € 13/10/7

DEERHUNTER
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: dinsdag 21 mei 2012 – 20.00 u
Wat: psychorockers met emotioneel randje
Waarom: Bradford Cox en Lockett Pundt, de twee voornaamste pionnen binnen deze band uit Atlanta, Georgia, hebben het een tijdje zonder elkaar gedaan, maar met ‘Monomania’ staan ze er weer helemaal. Tijd om alle gezamenlijke registers terug open te zetten en de rock terug naar de garage te brengen.
Voorprogramma : HIS CLANCYNESS
Kost: € 16

THE DREAM SYNDICATE
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: donderdag 23 mei 2012 – 20.00 u
Wat: oerband speelt oerdebuut (of toch min of meer)
Waarom: Steve Wynn doet het al een tijdje solo, maar voor de dertigste verjaardag van één van de meest spraakmakende platen van die periode heeft hij zijn kompanen van toen nog eens bij elkaar geroepen. Omdat we er toen niet bij konden zijn, kan u ons nu ergens vooraan vinden. Warm die gitaren alvast op, Steve.
Voorprogramma : The DeVilles
Kost: € 17/45

DANIEL JOHNSTON
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: donderdag 23 mei 2012 – 19.30 u
Wat: outsider overstijgt de clichés
Waarom: Een concert van Daniel Johnston is altijd bijzonder. Ondanks de duidelijke belemmeringen die de man moet ondergaan als gevolg van zijn aandoeningen en medicatie blijft hij de pakkendste vertolker van zijn naïeve, melodieuze nummers. Het leverde deze zanger met een Beatlesfixatie alvast lofbetuigingen op van groten als Kurt Cobain, Tom Waits en Mark Linkous.
Voorprogramma : SLEEPERS’ REIGN
Kost: € 28/25

KRS ONE
Waar: Petrol, Antwerpen
Wanneer: vrijdag 24 mei 2012 – 22.00 u
Wat: hiphopper met rijke geschiedenis
Waarom: omdat de man na dertig jaar nog steeds zijn skills beheerst en omdat hij nog vaak iets zinnigs te zeggen heeft ook.
Voorprogramma : HALVE NEURO / DE ZOLOGIE
Kost: € 16/12

Nope, geen wedstrijden deze keer, maar hou de website en Facebookpagina in het oog want er staan nog steeds enkele mooie wedstrijden op stapel.

12 mei 2013