13 t/m 26 maart 2017

Concertgids

Zoveel keuze, zo weinig tijd. Aan dat tweede kunnen wij niet verhelpen, maar wat die keuze betreft, stellen wij u met vol overtuiging het volgende voor.

Wie: CAR SEAT HEADREST

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 15 maart 2017

Wat: Onschuldig ogende rockband op de rand van de grote doorbraak

Waarom: Na een aantal jaar aanmodderen met platen in eigen beheer die enkel via Bandcamp werden verdeeld, gaat het plots razendsnel voor de band rond Will Toledo. Amper een jaar geleden trad Car Seat Headrest voor een handvol nieuwsgierigen aan in de Witloof Bar van de Botanique, woensdag staan ze een verdieping hoger in een uitverkochte Orangerie. Misschien de laatste kans om deze indierockband in een club te zien? Ga op tijd, want opwarmers TRAAMS wil je evenmin missen!

Wie: RUSSIAN CIRCLES

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 17 maart 2017

Wat: Trio rasmuzikanten dat zweeft tussen alle soorten post-.

Waarom: Ze hadden al een paar puike albums op de kerfstok, maar bijten daar met ‘Guidance’ zowaar een nog steviger stuk uit. Laat de folk van opener Asa u niet misleiden. Je kan er nog altijd stevig op headbangen, maar het laat alweer zien dat deze postrockers, postmetalheads, post-wat-dan-ook voor niks de hand omdraaien. En dat zal live niet anders zijn.

Wie: WARPAINT

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 19 maart 2017

Wat: Betoverend sirenenkwartet straight from L.A. dat hartjes op massale schaal week maakt.

Waarom: Warpaint beukte de indiefolkpoorten open met ontwapenende samenzang en porseleinen melodieën. Kippenvel, een krop in de keel en rillingen over je rug; Warpaint staat garant voor een hele rits fysieke symptomen die verduiveld goede muziek verraden. Ook het elektronisch en meer poppy jasje, dat ze voor hun laatste album aangetrokken hebben, staat hen best goed, al werd hun zachtere, akoestische werk beduidend beter onthaald.

Wie: BLACK HEART PROCESSION

Waar/Wanneer: Handelsbeurs, Gent / 16 maart 2017

Wat: Eeuwenoude indierock waar Duyster-acolieten troost uit kunnen putten.

Waarom: Tussen 1998 en 2009 bracht The Black Heart Procession zes donkere, weinig hoopvolle platen uit. In 2013 hielden ze het even voor bekeken, maar deze maand toeren ze in een retrospectieve bui Europa rond om integraal het eerste album - toepasselijk 'One' genoemd - te spelen. Sam Coomes mag openen, een goede reden om tijdig naar de Gentse Handelsbeurs af te zakken.

Wie: CHINESE MAN

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 24 maart 2017

Wat: Drie Chinezen brouwden in de Franse Provence overheerlijke triphopbeats.

Waarom: Wie zich handig van indringende samples en groovy scratches kan bedienen, is nog geen kunstenaar; wie ze weet te integreren in de optimale muzikale context om zodoende een onweerstaanbare cohesie te creëren, verdient een voetstuk. Ok, we overdrijven, maar als dit suburban hiphopfeestje met hier en daar jazzy accenten van deze creatieve elektrosamoerai u niet in beweging krijgt, geven wij hoogstpersoonlijk uw geld terug!

Christophe Demunter, Quentin Soenens, Patrick Van Gestel

15 maart 2017
Patrick Van Gestel