13 september - 26 september

Achtergrond

Eindelijk. Het heeft lang genoeg geduurd, dat festivalseizoen. Hoog tijd dat de zalen hun deuren terug opengooien en wij naar sets van langer dan een uur kunnen uitkijken. En wij staan er natuurlijk op om u de mooiste keuzes voor te leggen. Bovendien valt er ook steeds weer wat te rapen.

13 september - 26 september



FRANCIS ROSSI
Waar: Trix, Borgerhout
Wanneer: dinsdag 14 september 2010 - 20.30 u
Wat: we durven het haast niet te zeggen
Waarom: met Status Quo verantwoordelijk voor de typische Quoheadbang en ook voor nummers als Down Down en nog een resem, die u ongetwijfeld woordelijk kan meezingen. Maar hier staat hij er alleen voor, gewapend met zijn eerste soloplaat. Of de muziek anders zal zijn, durven wij te betwijfelen, maar u krijgt zeker een avond vol vertier van een oude rot in het vak.
Voorprogramma : The North
Kost: € 25/22

JOSH RITTER & THE ROYAL CITY BAND
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: donderdag 16 september 2010 - 20.00 u
Wat: jongeman die bijzonder ingetogen uit de hoek kan komen
Waarom: omdat je gegarandeerd de zaal zal verlaten met een glimlach om je lippen, al is het maar omdat deze kerel zo ontwapenend kan glimlachen. En zijn muziek is bovendien diepgaand en vaak bijzonder mooi. Wat wil je dan nog meer?
Voorprogramma : Dawn Landes & The Hounds
Kost: € 16/13/10

WOLF PARADE
Waar: Leffingeleuren, De Zwerver
Wanneer: vrijdag 17 september 2010 - 23.20 u
Wat: één van de bands die rock probeert te herdefiniëren
Waarom: Wolf Parade is een ervaring, een sensatie. Het overstijgt het fenomeen muziek. Veel meer woorden moeten daar niet aan worden vuil gemaakt. Bovendien krijgt u er aardig wat voorprogramma's bij.
Kost: € 39/33

BLONDE REDHEAD
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: zaterdag 18 september 2010 - 20.00 u
Wat: trio met Italiaanse tweeling en Japanse zangeres
Waarom: officieel is hun nieuwe plaat, 'Penny Sparkle', nog niet uit, maar ongetwijfeld zijn er hier en daar al die hem van voor naar achter kennen, want Blonde Redhead heeft erg toegewijde fans die maar wat graag hun band aan het werk willen zien, hetgeen dan weer bijdraagt tot de sfeer van een concert.
Voorprogramma : Porcelain Raft
Kost: € 18/21

HALLOGALLO 2010 - MICHAEL ROTHER & FRIENDS PRESENT NEU! MUSIC
Waar: Vooruit, Gent
Wanneer: dinsdag 21 september 2010 - 22.00 u
Wat: Voormalig Neu!-lid brengt de nummers van zijn band
Waarom: De voormalige elektronicatovenaar van de legendarische krautrockers Neu! Heeft een aantal adepten rond zich verzameld waaronder Sonic Youthdrummer Steve Shelley en Benjamin Curtis van School Of Seven Bells. Met deze fans brengt hij het werk van een band die ook nu nog terug te horen is bij talloze bands. Een unieke kans om het originele werk te horen.
Kost: € 24/20

Geef maar toe: het was hierop dat u zat te wachten, want daMusic blijft ook dit concertseizoen de gulheid zelve. Dat begint nu al op vrijdag 17 september wanneer noiseband Part Chimp hun ding komen doen in Magasin 4, daarin bijgestaan door Kapitan Korsakov, Joy As A Toy en Baby Fire. Voorwaar een mooie affiche. Wie "Magasin" mailt naar info@damusic.be mag rekenen op een duoticket.

12 september 2010
Patrick Van Gestel