12 t/m 25 januari 2015

Concertgids

De winterpauze heeft lang genoeg geduurd. Tijd om de concertzalen opnieuw te doen volstromen met hongerige muziekfans. En als u alweer uw keuze niet kan maken, zijn wij er nog altijd.

Wie: HAMMERFALL

Waar/Wanneer: TRIX Muziekcentrum, Borgerhout – 20 januari 2015

Wat: Geesteskind van Zweedse gitarist Oscar Dronjak dat true metalattitude combineert met verrassend toegankelijke strijdliederen.

Waarom: Die strijdliederen zorgen telkens weer voor een heerlijke sfeer tijdens concerten. Met Joacim Cans hebben ze bovendien nog steeds een van de betere metalvocalisten van deze wereld in hun rangen.

Wie: ORENDA FINK

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel – 21 januari 2015

Wat: Veelzijdig vogeltje, dat in verschillende tonen zingt

Waarom: Ook nog de helft van Azure Ray en ooit nog deel uitmakend van Now It’s Overhead, grossiert Orenda Fink in kleine liedjes. Ze graaft wat dieper in haar ziel voor haar derde plaat en dat zal zich ongetwijfeld ook op het podium uiten.

Wie: BOOKER T JONES

Waar/Wanneer: Het Depot, Leuven – 21 januari 2015 / De Roma, Borgerhout – 22 januari 2015

Wat: De legendarische Jones van Booker T & the MG’s

Waarom: omdat er een nieuw album ‘Sound The Alarm’ verschijnt en Booker T solo al enkele zeer mooie albums gemaakt heeft (‘Potato Hole’, ‘The Road To Memphis’). En dan zwijgen we nog van al de klassiekers die hij heeft geschreven en waaraan hij heeft meegewerkt. Green Onions, iemand?

Wie: JACK AND THE BEARDED FISHERMEN

Waar/Wanneer: Magasin 4, Brussel – 22 januari 2015

Wat: Sludge uit Frankrijk en verdomd goede sludge trouwens

Waarom: Soms groots van opzet, maar dat stoort nergens. Deze Fransen met gevoel voor melodie en een lichte neiging naar stoner weten hoe een song op te bouwen en pakken je van bij de eerste song in. Veelbelovend dus en iets dat wel moet stomen op de planken.

Win je tickets voor dit concert. Zie hieronder.

Wie: HOZIER

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel – 25 januari 2015

Wat: Take me to …Ancienne Belgique

Waarom: Begin vorig jaar zagen wij hem in een kerkje in Groningen. En toen was het al duidelijk dat dit niet zomaar de eerste de beste poppy zanger zou worden. Een stem als een kerkklok en songs die de hele kerk geboeid kon doen luisteren. Het zit wel goed met Hozier en daar kan geen hitje verandering in brengen.

Het jaar goed beginnen is essentieel. En hoe kan dat beter dan door een band te gaan ontdekken. Als je een beetje uit je doppen kijkt, hoef je er niet eens voor te betalen. Je kan bijvoorbeeld gratis en voor niks naar Jack And The Bearded Fishermen (zie hierboven) in de Magasin 4. En van dezelfde zaal mogen wij ook nog tickets weggeven voor de doorgewinterde punks van UK Subs, die daar op 21 februari spelen. Stuur dus je naam naar win@damusic.be met als onderwerp de band van je keuze om kans te maken. Wij doen de rest.

Philippe De Cleen, Nic De Schepper, Patrick Van Gestel

11 januari 2015