12 t/m 25 december 2016

Concertgids

De laatste concertgids voor we even de boeken toe doen voor het eindejaar. Maar we willen er nog wel een stevige lap op geven.

Wie: BORIS

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 12 december 2016

Wat: Japanse überrockband

Waarom: Een stel Japanners met een Russiche naam, die een roze plaat hebben uitgebraht. Je kunt het amper zo gek bedenken. Maar Boris komt er glansrijk mee weg en versmelt en passant ook nog eens een heel stel genres tot een keiharde brok rock. Ongetwijfeld trekken ze zich weer terug achter een rookgordijn waaruit dampende walmen rock zullen opstijgen. Je weet waaraan je te verwachten en toch zullen ze je versteld doen staan.

Wie: THROWS

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel 13 december 2016

Wat: De nieuwe avonturen van Mike Lindsay en Sam Genders

Waarom: De tweede hield het voor bekeken bij Tunng en trok zich met de eerste terug in Ijsland waar ze een naar sixties ruikend album opnamen, maar tegelijk ook de roots (folk- en andere elektronica) niet verloochenden. Beider stemmen slingeren om elkaar heen en worden gebackupt door elektronica, maar ook door de nodige gitaren. Het resultaat is een smakelijk potje popmuziek met verwijzingen naar het verleden, maar ook met twee voeten in het heden.

Wie: THE COLORIST & EMILIANA TORRINI

Waar/Wanneer: Bourlaschouwburg, Antwerpen / 19 december 2016

Wat: Ambitieus, Belgisch duo strikt Italiaanse zanglijster voor unieke samenwerking

Waarom: De verrassing is er al lang vanaf, maar daarom is het nog niet minder uniek. Aarich Jespers (Zita Swoon) en Kobe Proesmans (Gabriel Rios) slagen erin om Emiliana Torrini’s unieke zang op een unieke manier uit te laten komen. Dit is muziek waar je goed geluimd van wordt, die je raakt tot in je ziel. Nummers, die ze samen hebben geschreven, worden aangevuld met Torrini’s eigen werk, dat een heel andere klankkleur meekrijgt. Een bijzonder boeiende smeltkroes is het resultaat

En je kan hiervoor ook nog eens GRATIS TICKETS winnen: stuur een mail met als onderwerp “COLORRINI” naar win@damusic.be en je maakt zoveel kans als je buurman.

Wie: WALLACE VANBORN + guests

Waar/Wanneer: Kunstencentrum Vooruit, Gent / 20 december 2016

Wat: Wallace Vanborn doet een (adres)boekje open

Waarom: Het trio rond Ian Clement zet een punt achter de campagne rond laatste plaat ‘The Orb We Absorb’ en doet dat in stijl. Net zoals ze dat met de vorige plaat deden, nodigen ze ook nu weer een aantal verwante bands uit. Als je dan uitkomt bij een divers gezelschap met onder meer Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Steak Number Eight, Flip Kowlier, T. Raumschmiere, Brutus, Future Old People Are Wizards, Mario Goossens (Triggerfinger), Pieter Paul Devos en Leander Van Het Groenewoud en Matthias De Craene (Nordmann), dan weetje dat dit geen doordeweeks concert wordt.

Wie: SAXON

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 22 december 2016

Wat: Eén van de meest vooraanstaande bands die de New Wave of British Heavy Metal heeft voortgebracht. Of maak daar maar twee bands van, aangezien ook de all female band Girlschool meekomt als special guest.

Waarom: Na veertig jaar staat Saxon live nog garant voor een spetterend feestje vol enthousiasme. Op zanger Biff Byford hebben de jaren nog lang geen vat. En Girlschool komt ook niet alle jaren onze richting uit.

Nog meer GRATIS TICKETS? Op 21 december speelt – ook in de Antwerpse Bourla –Melanie De Biasio in het kader van haar huidige tournee. En ook daarvoor hebben wij een aantal duotickets klaarliggen. Een mail met als onderwerp “BIASIO” naar win@damusic.be en je bent vertrokken.

11 december 2016
Patrick Van Gestel