11 t/m 24 november 2019

Concertgids

11 t/m 24 november 2019

Nu de dagen korter zijn geworden en de temperaturen dalen, is het tijd om dichter bij elkaar te kruipen. En waar kan dat beter dan in een concertzaal. Et voilà! Dan komen wij toch gewoon met een aantal voorstellen voor de volgende twee weken, zeker.

Wie: STONED JESUS

Wanneer/Waar: 17 november 2019 / Botanique, Brussel

Wat: rauwe stonerrock uit Oekraïne

Waarom: Wie dacht dat stoner altijd uit Engelstalige landen kwam, leeft al lang niet meer op deze muzikale planeet. Bij Desertfest hadden ze dat een paar jaar geleden al begrepen en het resultaat was een hotsende en botsende club, die amper in te tomen viel. De tijden zijn wat dat betreft niet verandert. Reken op zwevende lichamen, botsende lijven en wat dies meer zij, maar geniet vooral.

 

Wie: STARCRAWLER

Wanneer/Waar: 18 november 2019 / Kavka, Antwerpen

Wat: piepjong en bijzonder boos

Waarom: Starcrawler is terug in het land, deze keer om het tweede album 'Devour You' voor te stellen. De nieuwe single Bet My Brains is er alvast eentje om op los te gaan. Ben je daarenboven niet vies van een beetje horror, dan zal frontvrouw Arrow De Wilde je wel weten te bekoren. Wees wel voorbereid: het kan er soms nogal bloederig aan toe gaan bij de concerten van de band, maar een goede show gegarandeerd.

 

Wie: ADA LEA

Wanneer/Waar: 18 november 2019 / De Roma, Antwerpen

Wat: Canadese engel uit het vagevuur

Waarom: Kevin Morby moest afzeggen voor zijn show in De Roma, maar zijn support act komt koppig toch langs. En guess what: speciaal voor haar waren wij sowieso van plan om naar de Antwerpse muziektempel af te zakken. De Canadese Ada Lea heeft immers een prachtdebuut afgeleverd via Saddle Creek waarop ze haar liefdesbreuk verwerkt in kwikzilveren liedjes. Nee, we hebben die plaat nog niet besproken, maar dat komt alleen omdat ze niet tot bij ons op de redactie geraakte tot nog toe. Bekijk hieronder de clip voor de eerste single die ze uit ‘what we say in private’ puurde en een live opname die ze maakte voor BTR Live Studio opnam.

 

Wie: GEIKE

Wanneer/Waar: 19 november 2019 / Handelsbeurs, Gent

Wat: het bewijs dat één van Vlaanderens mooiste stemmen het nog kan.

Waarom: De nieuwe plaat was al een mooie aanzet, maar nu komt het echte werk. Kom dus luisteren hoe Geike u inpakt met betoverende sirenenzang en de bijhorende liedjes. Hou er wel rekening dat u een week lang zult wakker worden met diezelfde klanken in uw oren. En dan hebben we het niet over de tinnitus.

 

Wie: ALIEN ANT FARM / P.O.D.

Wanneer/Waar: 21 november 2019 / Muziekodroom, Hasselt

Wat: Numetal is weer hip

Waarom: Omdat u dacht dat de tijd van de numetal al lang voorbij was en u het bij het foute eind had. Intussen draait P.O.D. al een kwart eeuw mee en ook Alien Ant Farm heeft al behoorlijk wat jaren op de teller. Als u dus niet vies bent van metal die al eens richting funk en/of hiphop uitwijkt, dan moet u binnenkort naar de Muziekodroom.

 

Ah ja, bijna vergeten, de #GRATISTICKETS. Ook deze keer hebben we er. Op 21 november speelt de Mauskovic Dance Band in de N9 in Eeklo. Twee dagen later is het aan Roberto Fonseca in de Botanique de 23/11. En dan zijn er nog White Hills en Sham 69 die allebei in de Magasin 4 langskomen, respectievelijk op 2 en 5 december. Een mail naar win@damusic.be met als onderwerp de band van je keuze en je bent vertrokken. Tenminste, bijna toch.

13 november 2019
Patrick Van Gestel