11 t/m 24 juni 2018

Concertgids

Het had de laatste concertgids kunnen zijn voor het festivalseizoen echt losbarst, maar gezien er ook in de zomer meer en meer concerten worden georganiseerd in zaal, zullen we er nog eentje bij doen waarmee we de hele zomer gaan overspannen. Maar laat ons niet op de zaken vooruitlopen. De komende veertien dagen is het nog smullen geblazen van deze optredens.

 

Wie: NEAL MORSE

Wanneer/Waar: 11 juni 2018 / Spirit of 66, Verviers

Wat: akoestisch solo-optreden van Bijbelse profeet, up close and personal

Waarom: Wie nood heeft aan spirituele verlossing, is hier aan het juiste adres. Genezing gegarandeerd aan wie zich laaft aan zijn door de Heer gezegende nieuwe album ‘Life & Times’. Want als The Almighty Morse zingt, zal de lamme opnieuw de benen onder zijn lijf voelen. En zal de blinde zien waarom de aanbidding van het gouden kalf, vergeleken met optredens van de ex-frontman van Spock’s Beard, een saai theekransje is.

 

 

Wie: ROSTAM

Wanneer/Waar: 12 juni 2018 / Botanique, Brussel

Wat:
Ex-Vampire Weekend-brein alleen op stap

Waarom: Vampire Weekend zou Vampire Weekend niet zijn geweest zonder Rostam Batmanglij. En dat hoor je uiteraard ook in zijn solowerk, dat eveneens doorspekt is met allerlei exotische invloeden, maar tegelijkertijd ook westers klinkt. Zijn gestyleerde mix van elektronica met allerlei akoestisch, Aziatisch geweld is goed voor een sensueel dansfeestje of voor heen en weer wiegen met de ogen toe. U mag het gewoon helemaal zelf bepalen. Wij zijn in elk geval heel erg nieuwsgierig hoe hij de rijkdom van zijn soloplaat 'Halflight' gaat vertalen naar het podium van de Botanique.

 

 

Wie: DANCEHALL

Wanneer/Waar:14 juni 2018 / Café De Zwerver, Leffinge

Wat:Fugazi geteleporteerd naar 2018

Waarom: Narrow Seas brengt voor de tweede keer een beloftevolle band naar West-Vlaanderen. De singles voor het aankomende debuut 'The Band' beloven alvast een waar feest. Van het dansbare Burn, over het aan Sonic Youth schatplichtige Droners tot afbraakparty KO: het bewijst dat dit trio uit Londen heel wat in hun mars heeft. De eerste Belgische show zal dit zonder twijfel bewijzen.

Kijk onderaan als je een GRATIS TICKET voor dit concert op de kop wil tikken.

 

 

Wie: THE ALARM

Wanneer/Waar: 14 juni 2018 / Muziekodroom, Hasselt

Wat: begin jaren tachtig één van de meest succesvolle new wave-bands ter wereld.

Waarom: The Alarm toerde in de jaren tachtig met U2, met wie ze de maatschappijkritische instelling deelden, en scoorde verscheidene hits (
68 Guns, Where Were You Hiding When The Storm Broke?, The Stand, Spirit Of '76). Na tien jaar afwezigheid gaat Mike Peters weer optreden met de band en brengt hij dit jaar een nieuw album uit: 'Blood Red Viral Black'. Dit concert in Hasselt was aanvankelijk in maart gepland, maar moest omwille van gezondheidsproblemen van Peters worden uitgesteld naar juni. Tweede keer, goede keer? Kom op tijd, want in het voorprogramma kan je de verschroeiende postpunk van het Belgische Partisan live ervaren!

 

 

Wie: YAMANTAKA//SONIC TITAN

Wanneer/Waar: 21 juni 2018 / DOK, Gent


Wat: een unieke mix van progmetal, shoegaze en experiment

Waarom: Ontstaan uit een theatergezelschap en geëvolueerd naar rockband. Of zoiets. Deze Canadezen, die performance en muziek perfect weten te combineren, laten zich niet binden door welke grenzen ook. Met muzikanten/performers van allerlei origine maakten ze een derde plaat, die menig liefhebber uit zijn lood sloeg. Judas Priest, Killing Joke en Jordan Knight worden genoemd als inspiratiebronnen, maar daar blijft het helemaal niet bij. Bent u klaar om uw muzikale wereld overhoop te laten gooien? Dan weet u waar naartoe.

 

 

Win je tickets voor het concert van Dancehall in De Zwerver (zie hierboven) door als de bliksem een mail te sturen naar win@damusic.be. De winnaar wordt zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.

10 juni 2018
Patrick Van Gestel