11 t/m 24 april 2016

Concertgids

Het wordt hoe langer hoe moeilijker om keuzes te maken in het ongelooflijke aanbod dat je als concertganger dezer dagen hebt. Dus staan wij u in die keuze uiteraard graag bij.

Wie: HOLLYWOOD UNDEAD

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 13 april 2016

Wat: (On)dodelijke mix van rock, metal en rap

Waarom: Vorig jaar maakte België kennis met deze engeltjes uit L.A. op Graspop. Toen had de band nog niet lang vierde album 'Day of the Dead" uit. Sindsdien zijn daar vijf singles uit getrokken en zet de AB deze gangsters op zijn podium. Er is uiteindelijk al genoeg geweld op straat.

Wie: HANS ZIMMER

Waar/Wanneer: Paleis 12, Brussel / 14 april 2016

Wat: Meester-filmcomponist tourt met symfonish orkest

Waarom: Iedereen kent Hans Zimmer, of u het nu wilt of niet. Als u de backcatalogus van de Duitser erbij haalt zult u zich spontaan de vraag stellen: “Is er filmmuziek van een blockbuster die niet door deze man gecomponeerd is?”. ‘The Lion King’, ‘Inception’, ‘Pirates Of The Caribbean’, ‘Batman’,… de lijst is eindeloos. Met onder meer vier Grammies en een oscar onder de arm trekt Zimmer voor het eerst op tournee. Met zeventig (!) muzikanten belooft de avond in Paleis 12 een gigantisch bombastische totaalervaring te worden, die u niet wilt missen.

Wie: RADICAL FACE

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique / 22 april 2016

Wat: zoetgevooisde Amerikaanse bard

Waarom: Radical Face kent u ongetwijfeld van Welcome Home, maar de trilogie 'The Family Tree' bewijst dat de man geen one hit wonder is. Het ontdekken meer dan waard!

Wie: NONKEEN

Waar/Wanneer: Muziekodroom, Hasselt / 22 april 2016

Wat: Nils Frahm onder stroom en met hulpjes

Waarom: Het was een project dat ooit al bestond, maar door omstandigheden werd stopgezet. Maar nu heeft Duits pianowonder Nils Frahm zijn jeugdvrienden teruggevonden en gaat het trio verder waar het ooit gestopt was. Een eerste plaat is er al en hoewel de overgang van enkel toetsen naar meer geleidelijk aan gebeurt, wordt er toch duidelijk breder gegaan. Frahm noemt het van het beste dat hij ooit al gemaakt heeft. Wij zijn in elk geval erg benieuwd.

Wie: DR. DOG

Waar/Wanneer: Café De Zwerver, Leffinge / 23 april 2016

Wat: Zeskoppige remedie, uiterst geschikt voor het wegwerken van een slecht humeur

Waarom: Ze mogen dat rauwe lo-fi kantje dan al medisch verantwoord bijgeschaafd hebben, het rockgehalte van deze band is nog steeds behoorlijk hoog. Nog maar net is het achtste album verschenen en dus is de tijd rijp om opnieuw achter de operatietafel te gaan staan. En ongetwijfeld wordt dat een feestje van gitaren en bier. Zoals dat hoort bij Dr. Dog.

Marc Alenus, Bram Serpieters, Andreas Hooftman, Patrick Van Gestel

10 april 2016