11 oktober - 24 oktober

Achtergrond

De stier is los. Aan u om voor torrero te spelen en de juiste concerten op de agenda aan te prikken. Maar wel snel en accuraat zijn. Kwestie van geen spijt te krijgen van uw keuzes. En op wie kan u dan alweer rekenen om u daarbij te helpen? Juist ja!

11 oktober - 24 oktober



DOSH
Waar: Botanique, Brussel + Video Gent
Wanneer: woensdag 13 oktober + zondag 17 oktober 2010 - 20.00 u
Wat: live eenmansorkest met eigen willetje
Waarom: Van een niemendalletje weet hij een uitgebreid werkstuk te maken. Dosh verrast op plaatsen waar je het niet had verwacht. Hij staat voor alles open en houdt van evolutie. Een muzikant naar hart en nieren. Spannend tot de laatste minuut.
Kost: € 13/10/7 (Botanique) - € 0 (Video)

THE WEDDING PRESENT
Waar: Vaartkapoen, Brussel
Wanneer: donderdag 14 oktober 2010 - 19.30 u
Wat: Verrassende indierock 2.0
Waarom: Ooit maakten ze furore door twaalf singles (inclusief b-kantjes) op een jaar te releasen en in Engeland raakten ze daar moeiteloos mee weg terwijl de reacties op het vasteland eerder lauw waren. Nu is er de reünie en moet ook de rest van de wereld eraan geloven. Het wordt trouwens hoog tijd.
Voorprogramma : Precious Few
Kost: € 16/13

BRZZVLL
Waar: De Roma, Borgerhout + De Centrale, Gent
Wanneer: donderdag 14 oktober 2010 - 20.30 u + dinsdag 19 oktober 2010 - 19.30 u
Wat: Brazzaville deel twee
Waarom: Voor hun debuut werd hun alle lof toegewaaid. Nu is er 'Happy Life Creator' waarin ze de funk nog dieper in de jazz branden. Op de plaat waren er gastzangers. Wat dat op een podium dan moet geven, mag u zelf gaan uitzoeken.
Hoofdprogramma (in Gent) : Youngblood Brass Band
Kost: € 12/10 (De Roma) - € 16/13 (De Centrale)

YUKO
Waar: Video, Gent
Wanneer: zondag 24 oktober 2010 - 20.00 u
Wat: onze favoriete huis-, tuin- en keukenband
Waarom: Ook zo benieuwd welke gebruiksvoorwerpen Yuko heeft geïntegreerd p hun tweede plaat. U kan het al meteen gaan ontdekken tijdens één van de tryouts. Als het maar half zo spannend is als hun debuut, zijn wij al lang tevreden.
Kost: € 0

DE BRASSERS
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: zondag 24 oktober 2010 - 20.00 u
Wat: tweede leven voor Belgisch Joy Division
Waarom: Eigenlijk verdienen ze beter dan die titel hierboven. Want En Toen Was Er Niets Meer is een absolute klassieker. Dit zijn dus eigenlijk gewoon de Belgische Brassers. Om hun ultieme compilatie-lp (want dat is het (voorlopig)) in de verf te zetten, geven ze een exclusief optreden in Leuven.
Kost: € 13/11

Wat tickets? Hoe tickets? OK, ok, we hebben tickets. En wat voor tickets! Hou u vast:

Voor de Botanique: duotickets voor Dosh (zie hierboven) op 13 oktober en duotickets voor The Magic Numbers op 27 oktober

Voor de Ancienne Belgique: duotickets voor Doom op 21 oktober, voor Master Musicians of Bukake op 26 oktober, voor Wavves op 12 november, voor Mary Gauthier op 13 november, voor Spot on Denmark op 24 november en voor Swans op 25 november.

Zeg nu nog eens dat wij niet aan u denken. Een mail met de gewenste band als onderwerp naar info@damusic.be en u bent alweer vertrokken.

11 oktober 2010
Patrick Van Gestel