11 mei - 18 mei

Achtergrond

Uitverkochte concerten zetten we uit principe niet in deze lijst. Maar wie zijn zinnen had gezet op het optreden van THE BLACK BOX REVELATION in Trix (met Team William en Mon-O-Phone in het voorprogramma) op vrijdag 15 mei, kan maar best als de bliksem een mailtje sturen naar info@damusic.be met als mededeling BLACK BOX. Zo lukt het misschien toch nog. En anders kan u nog altijd op woensdag 13 mei naar Minnemeers in Gent of op 14 mei naar Het Depot in Leuven. Als u al een kaartje had natuurlijk, want ook deze concerten zijn hopeloos uitverkocht!

11 mei - 18 mei



NUIT BELGE
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: woensdag 13 mei 2009 - 20.00 u
Wat: de crème de la créme belge sur les Nuits Botanique
Waarom: Verdeeld over alle zalen van de Botanique kan u gaan kijken naar Sharko, Daan, K-Branding, Les Vedettes Disque N°1, The Experimental Tropic Blues Band, Balthazar, The Bony King Of Nowhere, Major Deluxe, Lionel Solveigh, BaliMurphy, Lucy Lucy! en Jeronimo
Voorprogramma : u maakt een grapje, nietwaar?
Kost: € 22/19/16

BEN KWELLER
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: woensdag 13 mei 2009 - 20.30 u
Wat: hij die wel eens de nieuwe Ryan Adams of de nieuwe Steve Earle wordt genoemd.
Waarom: Hij durft zich al wel eens te buiten gaan aan powerpop, deze jonge Texaan, maar op zijn nieuwe album 'Changing Horses' klinkt hij verrassend ingetogen. Hij is, zoals dat dan heet, van alle markten thuis.
Voorprogramma : The John Henry Orchestra
Kost: € 12/9

LLOYD COLE
Waar: Cultuurcentrum, Mechelen
Wanneer: vrijdag 15 mei 2009 - 20.00 u
Wat: Ook zonder The Commotions blijft hij de moeite waard.
Waarom: Dat hij songs kan schrijven, bewees hij eerder al. En dat hij kon zingen was intussen ook al bekend. Blijft nog de vraag of hij het nog steeds kan.
Kost: € 15/13

GEORGE THOROGOOD & THE DESTROYERS
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: zondag 17 mei 2009 - 20.00 u
Wat: een oerbluesbuster
Waarom: omdat deze man al dertig jaar de blues speelt en dat nog steeds met hetzelfde vuur en dezelfde passie doet. Zowat iedereen kan Bad To The Bone meefluiten. Zondag kan u het zelf gaan uittesten.
Voorprogramma : Scott McKeon
Kost: € 36/33

DM STITH
Waar: Magdalenazaal, Brugge
Wanneer: zondag 17 mei 2009 - 20.00 u
Wat: eenzame stemacrobaat
Waarom: Net als Sufjan Stevens zit deze loner ook op het Asthmatic Kittylabel. U moet het dus zoeken in verstilde pracht en vocale meesterkunst.
Voorprogramma : Marla Hansen
Kost: € 10/7

13 mei 2009
Patrick Van Gestel