10 mei - 23 mei

Achtergrond

Domino is net afgelopen, Les Nuits staan in de stijgbeugels. Daarover hebben we het elders op de site al gehad. Maar ook daarnaast is er nog heel wat plezier te rapen. Dus laat dat u vooral niet tegenhouden om op muzikale ontdekkingsreis te gaan.

10 mei - 23 mei



JOHN BROWN'S BODY
Waar: N9, Eeklo
Wanneer: woensdag 12 mei 2010 - 21.00 u
Wat: Exclusief optreden van "progressieve reggaeband"
Waarom: Aanvankelijk had John Brown's Body iets met rootsmuziek, maar daarin werden algauw allerlei andere genres binnengesmokkeld. Uiteindelijk evolueerde de muziek naar een moderne versie van de reggae van bands als Steel Pulse en reggaepoëten als Linton Kwesi Johnson. Vanwege de vroegere invloeden heeft hun muziek een duidelijk eigen stijl gekregen, die ze maar wat graag voor u blootleggen.
Kost: € 10

LANGHORNE SLIM
Waar: Cafe Video, Gent
Wanneer: zondag 16 mei 2010 - 20.00 u
Wat: vrolijke singer-songwriter
Waarom: Omdat je bij het luisteren naar Langhorne Slim steeds een goed gevoel krijgt, zelfs al zijn zijn songs niet altijd even opwekkend. De basis van zijn muziek zit in de roots, maar hij maakt er toch iets van dat nergens bijpast.
Kost: € 0

TITUS ANDRONICUS
Waar: Charlatan, Gent
Wanneer: dinsdag 18 mei 2010 - 20.00 u
Wat: spannende, vernieuwende rock
Waarom: Het is moeilijk om het precies te omschrijven, maar de muziek van Titus Andronicus heeft iets dat je in andere bands niet terugvindt. De energie is typerend, de kracht is overweldigend, de songs zijn machtig. Misschien is het de combinatie van dat alles dat hen zo typeert. Maar gaat u het in elk geval zelf ontdekken.
Voorprogramma : THE CURVY CUTIES FANCLUB
Kost: € 13/10

BLITZEN TRAPPER
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: woensdag 19 mei 2010 - 20.00 u
Wat: Onderschatte rootspop
Waarom: Omdat wij nog steeds ondersteboven zijn van hun 'Black River Killer' en dat was maar een ep. Intussen is daar dus ook 'Furr' bij gekomen en de bewondering (of is het verwondering) blijft bestaan. Wij kunnen dan ook niet wachten om hen eindelijk aan het werk te kunnen zien.
Voorprogramma : THE DUTCHESS AND THE DUKE
Kost: € 13/10

CARLA BOZULICH'S EVANGELISTA
Waar: Vaartkapoen, Brussel
Wanneer: vrijdag 21 mei 2010 - 20.15 u
Wat: experiment met scherpe randen
Waarom: Omdat wij haar 'Hello, Voyager' nog steeds niet helemaal verteerd hebben, maar desondanks meer dan benieuwd zijn naar het nieuwe werk. Verwacht u aan sputterende, gal spuwende en venijnig bijtende songs van een dame waar je alleen respect voor kan hebben.
Voorprogramma : MONGOLITO
Kost: € 5

O ja, duotickets hebben we ook. Voor Meuris op zaterdag 15 mei in Trix, Antwerpen. Een mailtje met "Meuris" als onderwerp naar info@damusic.be volstaat.

9 mei 2010
Patrick Van Gestel