1 t/m 14 juni 2015

Concertgids
1 t/m 14 juni 2015

De festivals staan te popelen om ertegenaan te gaan. En initiatieven als DOK (zie ook de gratis tickets verderop) doen onverstoord verder. Maar zover is het allemaal nog niet. Ook in de zalen is er nog leven.Wie: MIKAL CRONIN
Waar/Wanneer: Botanique, Brussel / 2 juni 2015
Wat: kleine jongens worden groot.
Waarom: Hem nog langer de sidekick van Ty Segall noemen zou hem onrecht aandoen. Want met zijn derde plaat bewandelt hij meer en meer zijn eigen weg, die ergens ligt tussen de garagerock van zijn leermeester en de pure pop, waar hij zelf gek op is. Live durft dat al eens uitdraaien op een stormram, die niets ontziet, maar wie weet is hij intussen ook op dat vlak geëvolueerd. Redenen genoeg dus om u en ons naar de Botanique te begeven.

Wie: ARIANA GRANDE
Waar/Wanneer: Sportpaleis, Antwerpen / 12 juni 2015
Wat: Popprinses komt stadia afromen met "The Honeymoon Tour"
Waarom: Ariana heeft twee topjaren achter de rug, vol kampeerpartijtjes in menige hitlijst wereldwijd. Verwacht u aan een over-the-top popshow vol lasers, dansers en kostuumwissels. En knallers als Problem, Bang Bang en Break Free natuurlijk.

Wie: TYONDAI BRAXTON
Waar/Wanneer: Kunstencentrum Vooruit, Gent / 12 juni 2015
Wat: experimenteerheer keert terug naar de basis
Waarom: Met Battles maakte hij furore, een plaat en twee ep’s. Daarna was de lol er voor hem vanaf. Maar de muziek bleef wel zijn leven beheersen en dus keerde hij terug naar zijn eerste liefde: het experiment. Wat dat precies gaat geven, valt niet te voorspellen, maar spannend zal het allicht zijn. Hij deed al dingen met Kronos Quartet en Philip Glass en werkte zijn ‘Hive1’ uit voor een kunstproject in het New Yorkse Guggenheim. Nu staat hij in de Vooruit.

Wie: TERAKAFT
Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout / 12 juni 2015
Wat: stevig rebellerende woestijnrock uit Bamako, Mali.
Waarom: TERAKAFT (“de karavaan”) stelt in de Roma nieuwste album ‘Teneré’ (“Alleen”) voor, een door Justin Adams geproducet album waarop frontman Sanou Ag Ahmed (Tinariwen) muzikale vorm geeft aan zijn visie op de problemen in de Malinese regio. Op ‘Tenere’ horen we onder meer Malinese blues en woeste rock met een stevige injectie psychedelica. Niet dat het een erg somber album geworden is, want de Toearegkaravaan weet best wel hoe een feestje te bouwen.

Wie: DAN DEACON
Waar/Wanneer: Vk*, Sint-Jans Molenbeek / 14 juni 2015
Wat: pompende electronica en waanzinnige show
Waarom: Een concert van Dan Deacon zouden we zelfs aan doven aanraden. Niet alleen omdat de bassen door je lijf daveren, maar ook omdat de man zijn publiek in zulke mate gek maakt en meesleept, dat het in de concertzaal binnen de kortste keren een losgeslagen circus wordt. Zelfs je oordopjes worden dan helemaal overbodig.

Van DEMOCRAZY mogen wij opnieuw tickets weggeven voor enkele optredens in DOK Gent. Zo komen Ducktails, het zijproject van Real Estate-gitarist Matt Mondanile, er langs op 6 juni. En een dag later, op 7 juni dus, is het er de beurt aan East India Youth die zich, in het kader van Big Next, komen bewijzen. Mail naar win@damusic.be en vergeet vooral niet te vermelden voor welk concert u wil gaan.

Kasper Cornelus, Philippe De Cleen, Andreas Hooftman, Patrick Van Gestel


May 31, 2015