1 t/m 14 februari 2016

Concertgids

Eindelijk geraken de concertzalen terug op stoom en kunnen wij ons overschot aan energie weer ergens kwijt. U hebt nog geen idee waarnaartoe, de komende veertien dagen? daMusic to the rescue!

Wie: KING DUDE

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout - Cactus Club, Brugge / 1 - 12 februari 2016

Wat: Volgens The Guardian doet King Dude Johnny Cash verbleken tot “the man in grey”

Waarom: Hij speelt in een aantal black metalbands, maar kookt zelf ook een aardig potje, waarin hij doem mixt met folk en americana om uit te komen bij iets dat donker en ruw is, maar toch ook een zachtaardig kantje is. Een gespleten persoonlijkheid, die trouwens ook op het podium wel eens de duivel in zich los wil laten.

Wie: DANIEL NORGREN

Waar/Wanneer: De Roma, Borgerhout / 5 februari 2016

Wat: Zweedse singer-songwriter, die na tien jaar zwoegen eindelijk erkenning krijgt

Waarom: Norgren is een echte indie-artiest die tien jaar lang trouw bleef aan zichzelf, maar wel traag als een gletsjer opschoof van blues naar folk. Vorig jaar bracht hij twee pareltjes van albums uit en als die niet zouden volstaan voor een avondvullend programma, kan hij nog altijd putten uit de eerste vier. Hij was een van de tien paarden die bij ons niet de haver kregen die ze verdienden, maar dat maken we hierbij goed.

Wie: BLITZEN TRAPPER

Waar/Wanneer: Botanique, Brussel – C-Mine, Genk / 6 – 11 februari 2016

Wat: Onderschatte americana

Waarom: Al acht albums op de teller, maar nog steeds nobele onbekenden in Europa. Nochtans zitten er wel degelijk enkele pareltjes in de discografie, die steevast schipper tussen stevige rock en ingetogen folk. Met de laatste plaat ‘All Across This Land’ lijken ze opnieuw de zachtere kant aan te spreken. Voor fans van Wilco en aanverwanten.

Wie: TORTOISE

Waar/Wanneer: Muziekcentrum TRIX, Borgerhout / 10 februari 2016

Wat: Postrock revisited: Tortoise is vooral gekend omwille van klassiekers als ‘TNT’ en ‘Millions Now Living Will Never Die’.

Waarom: Omdat de band met ‘The Catastrophist’ een nieuw album uit heeft, tiens. En eigenlijk vooral ook omdat - we zeggen het niet vaak, maar nu dus wel – ‘Millions Now Living Will Never Die’ een klassieker is die perfectie ademt.

Wie: TWENTY ONE PILOTS

Waar/Wanneer: Ancienne Belgique, Brussel / 14 februari 2016

Wat: Gemaskerde, Amerikaanse energiebom 

Waarom: Onze kop eraf als dit duo de AB niet in lichterlaaie zet. Deze Amerikanen brengen synthpop gecombineerd met zware beats en snelle raps, maar af en toe ook een breekbaar ukelelekantje. Wat het ook is dat ze brengen, de constante is altijd stuwende energie, die stil staan onmogelijk maakt.

Nu de dEUS-tournee weer achter de rug is, kan Tom Barman zich opnieuw concentreren op zijn andere projecten. Zoals TaxiWars bijvoorbeeld, die je her en der opnieuw zal zien opduiken. Zo staan ze op 4 maart in het Gebouw T in Bergen-op-Zoom op amper een half uurtje van Antwerpen. En laat het toeval nu willen dat wij daar duotickets voor liggen hebben. Als u ons een mailtje stuurt met als onderwerp de naam van de fantastische, Belgische band, die het voorprogramma van TaxiWars verzorgt en dame fortuna u goed gezind is, zijn de kaartjes voor u.

Marc Alenus, Philippe De Cleen, Bram Serpieters, Patrick Van Gestel

31 januari 2016