1 t/m 14 april 2013

Concertgids

Het mag stilaan ophouden met winteren. Dat de lente nu maar eens begint. Maar wat maakt het eigenlijk uit. In een concertzaal is het zo warm of koud als de band/artiest het er maakt. En de komende veertien dagen laten wij ons opwarmen/afkoelen door: 

1 t/m 14 april 2013



MATTHEW E. WHITE
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: donderdag 4 april 2012 – 20.00 u
Wat: fluweelzachte baardmens
Waarom: In antwerpen zou hij met de nodige argwaan bekeken worden, maar op een podium mag het dan weer wel. Matthew E. White gooide in 2012 hoge ogen in zowat alle eindejaarslijstjes van Amerikaanse websites en blogs. En nu begint zijn zoete lofi ook stilaan Europa binnen te druppelen. Misschien wel de laatste keer dat u dit in zo’n ingetogen kader kan gaan bekijken.
Voorprogramma : NIGHT BEDS
Kost: € 12

TALL SHIPS
Waar: Nijdrop, Opwijk
Wanneer: woensdag 10 april 2012 – 20.00 u
Wat: Ooit grote hoop, nu vervlogen belofte
Waarom: Waarom deze schepen de Bermudadriehoek van de vergetelheid niet uitraken, is moeilijk te verklaren. Alles om de grote muziekwereld op de knieën te krijgen is nochtans aanwezig: doorleefde zang, zinderende muziek en boeiende nummers. Wat belet u om toch tegen de stroom in te gaan varen?
Kost: € 10/7

JOOLS HOLLAND AND HIS RHYTHM & BLUES ORCHESTRA
Waar: Het Depot, Leuven
Wanneer: vrijdag 12 april 2012 – 20.00 u
Wat: eigenzinnige duizendpoot
Waarom: Hij speelde al met zowat alle groten der aarde, maar kan het niet laten om zijn eigen orkest mee op sleeptouw te nemen om zijn eigen zin te doen. Zelden stelt hij teleur en het staat dan ook nu al vast dat dit een hoogdag wordt voor wie ook maar het minste voelt voor soul, pop en rhythm & blues.
Kost: € 33/30/28

THE GROWLERS
Waar: Trix, Borgerhout (Ook in De Zwerver, Leffinge (4/4) en Madame Moustache, Brussel (12/4))
Wanneer: zaterdag 13 april 2012 – 20.00 u
Wat: funky garagerockers met psychedelische neigingen
Waarom: Ze hebben net een nieuwe plaat uit waarop allerlei effecten weer ruimschoots aan bod komen. Stemmen worden door de mangel gehaald, gitaren klinken anders, … En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kapriolen die ze op een podium uithalen inclusief verkleedpartijtjes en de nodige attributen.
Voorprogramma : THEE MARVIN GAYS
Kost: € 13/10

STORNOWAY
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: zaterdag 13 april 2012 – 20.00 u
Wat: bucolische gratie in een indiefolkjasje
Waarom: Omdat we nooit meer verwacht hadden dat Brian Briggs en co een betere single konden schrijven als Zorbing uit 2009 en zeker niet dat ze dat niveau bijna een heel album vol konden houden, maar deze krachttoer nu toch tot een goed einde brengen met Knock Me On The Head en album ‘Tales From Terra Firma’. Dit alles zonder hun zoete stemmen te forceren en zonder hun instrumenten te verbranden om u te verwarmen.
Voorprogramma : BRASSTRONAUT
Kost: € 19/16/13

Op 10 april speelt Fiction in de Botanique. En wij mogen – dank u, dames en heren van de Botanique – u tracteren op duotickets voor dit concert. Stuur een mail naar het onvermijdelijke win@damusic.be met als onderwerp “Fiction” en je bent vertrokken. Bijna dan toch. 

31 maart 2013
Patrick Van Gestel