1 juni - 7 juni

Achtergrond

Neil Young speelt op 6 juni in het Sportpaleis. Maar het zou ons ten zeerste verwonderen als u dat nog niet wist. Tenminste als u iets hebt met de dinosaurus. En indien niet, niet getreurd: er is nog steeds heel wat gaande in de Belgische concertzalen. En uiteraard zijn er opnieuw tickets te winnen. Voor Maximilian Hecker (2/6), Fishbone (4/6) of The Maccabees (9/6) in de Botanique bijvoorbeeld of voor Monotonix (2/6) in de Trix. Een mailtje naar info@damusic.be met het gewenste concert als onderwerp kan al voldoende zijn. Maar als u erop staat om toch te betalen voor uw ticket, kan u naar:

1 juni - 7 juni



WRECKLESS ERIC & AMY RIGBY
Waar: De Zwerver, Kortrijk
Wanneer: maandag 1 juni 2009 - 21.00 u
Wat: icoon uit de pubrockperiode (Elvis Costello, Nick Lowe, ...) duikt terug op
Waarom:  Omdat de plaat die hij met zijn vrouw Amy Rigby gemaakt heeft, weet te boeien door het afwisselend landschap waardoor wordt gewandeld. En ook live weet dit duo dat landschap tevoorschijn te toveren.
Kost: € 6

MONOTONIX
Waar: Trix, Antwerpen
Wanneer: dinsdag 2 juni 2009 - 20.00 u
Wat: Volgens de Washington Post "Unlike anything you've ever witnessed."
Waarom: Omdat dit een totaalspektakel is dat nergens voor terugdeinst. In eigen land (Israël of all places) werden ze al verbannen uit meerdere clubs. Vandaar dat ze hun pijlen richten op de VS en Europa. Verwacht u aan het onverwachte en nog zal u verrast worden.
Voorprogramma : The Reactionnaires - The Intelligence
Kost: € 10/7

MAXIMILIAN HECKER
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: dinsdag 2 juni 2009 - 20.00 u
Wat: Duits multi-instrumentalist met een voorliefde voor softpopsongs.
Waarom:  Omdat u nog net even wil op adem komen vooraleer het geweld van de festivals in te duiken. Daarvoor is de muziek van deze jongeman uiterst geschikt. Zoek het in de regio waar ook bands als Air circuleren.
Voorprogramma: Bonjour Brumaire
Kost: € 16/13/10

JARVIS
Waar: Ancienne Belgique, Brussel
Wanneer: zaterdag 6 juni 2009 - 20.00 u
Wat: voormalig Pulpfrontman laat zien ook op eigen benen te kunnen staan.
Waarom:  Met 'Further Complications' heeft Jarvis Cocker net zijn tweede soloalbum in de rekken liggen. Dat levert gegarandeerd weer tekstueel vuurwerk op, waarop in de concertzaal ongetwijfeld dieper zal worden ingegaan.
Kost: € 25/22

DAN DEACON & THE ENSEMBLE
Waar: Botanique, Brussel
Wanneer: zondag 7 juni 2009 - 20.00 u
Wat: elektroncawizzard met oog voor choreografie
Waarom:  omdat deze man weet wat performance is. Het publiek wordt steeds bij de show betrokken aan de hand van spelletjes of opdrachten die moeten worden uitgevoerd. A good time guaranteed, met andere woorden.
Kost: € 18/15/12

1 juni 2009
Patrick Van Gestel